ΟικονομίαΠολιτική

Δυσθεώρητα πρόστιμα σε βάρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων λόγω της ¨πρότυπης¨ διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την διοίκηση Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

219views

Επερώτηση 124η

Δυσθεώρητα πρόστιμα σε βάρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων λόγω της ¨πρότυπης¨ διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την διοίκηση Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ο λογαριασμός στους δημότες.

476.330 ευρώ πρόστιμο για κακή λειτουργία στον ΧΥΤΑ Παλλοστής.

 

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Ας θυμηθούμε δηλώσεις και αναφορές της περιφερειάρχη και προέδρου του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά μας:

  • 1/12/2020: «…Εμείς είμαστε έτοιμοι και προχωρούμε. Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα…».
  • 26/7/2021: «…Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Ι.Ν. και τους Δήμους, φέρνει ήδη τις αλλαγές στα νησιά μας και προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα εποχή στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων μ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που απαιτούν οι συνθήκες του σύγχρονου πολιτισμού και πλέον οι νομοθετικές δεσμεύσεις…».

Δυστυχώς, ως συνήθως, πρόκειται για δηλώσεις κενές περιεχομένου στις οποίες επιδίδεται με εξαιρετική επιτυχία η περιφερειάρχης.

Δυστυχώς ο αμαρτωλός και παράνομος ΦΟΔΣΑ για το μόνο που δεν ασχολείται είναι η ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αντίθετα η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι την 2/9/2022, δυο και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση του ΦΟΔΣΑ-ΙΝ, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος με απόφαση τους βεβαιώνουν εννέα (9) σημαντικές παραβάσεις στον ΧΥΤΑ Παλλοστής Κεφαλονιάς και επιβάλλουν πρόστιμο 476.330 ευρώ (!).

Επερωτάται η περιφερειάρχης και πρόεδρος ΔΣ του ΦΟΔΣΑ:

  1. Γιατί επιτρέψατε αυτήν την αρνητική εξέλιξη στον ΧΥΤΑ της Κεφαλονιάς;
  2. Εσείς και οι υπηρεσίες σας στον ΦΟΔΣΑ παρακολουθείτε την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου εταιρείας;
  3. Ποιος θα πληρώσει το τεράστιο πρόστιμο που σας επέβαλλαν οι επιθεωρητές;
  4. Είναι δίκαιο να «φορτωθούν» οι πολίτες/σες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τις δικές σας παραλείψεις και ανικανότητες;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.