Πολιτική

Δρ. Γαβριήλ Μανωλάτος: ΕΥΠ και Κυβέρνηση-Η κουτοπονηριά

70views

ΕΥΠ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ

Δρ. Γαβριήλ Μανωλάτος

Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

Τα κατορθώματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη, είναι γνωστά και θαυμαστά! Παρακολουθούσε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων (βλέπε Νίκο Ανδρουλάκη, ΠΑΣΟΚ) και τον μισό πολιτικό κόσμο, χωρίς να εξαιρούνται σημαντικά στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησής του. Ακόμα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν στα δίκτυα της παρακολούθησης της ΕΥΠ του Μητσοτάκη ως στόχος μάλιστα «519».

Δρ. Γαβριήλ Μανωλάτος

Το σκάνδαλο, τεραστίων διαστάσεων. Έπρεπε η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη να εξιλεωθεί. Και ο καλύτερος τρόπος εξιλέωσης και αποκατάστασης του κύρους της στα μάτια των πολιτών θα ήταν βέβαια η δημιουργία κάποιων εντυπωσιακών αποτελεσμάτων δράσης της ΕΥΠ. Υπάρχει εξάλλου και η τραγωδία των Τεμπών και θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα επικαιρότητα. Έρχονται επίσης και εκλογές και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους της περίτρανα κατορθώματα εθνικών διαστάσεων.

Και πράγματι. Η περήφανη και γενναία ΕΥΠ ανακαλύπτει Ρωσίδα κατάσκοπο που δρούσε χρόνια στην Ελλάδα επί χρόνια. Και τα παπαγαλάκια αναπαράγουν την είδηση πολλαπλά και κραυγαλέα. Η Ρωσία εξάλλου είναι εχθρός θανάσιμος των συμμάχων μας της Δύσης. Ο στόχος βολεύει. Ο «κουτόχορτος» όμως λαός αναρωτιέται και λέει:

Εδώ κατάσκοπος εκεί κατάσκοπος, πού είναι η κατάσκοπος; Μας ξέφυγε η κατάσκοπος απαντούν… Και δεν ντρέπονται να το λένε πως έχασαν την «κατάσκοπο»;

Δεύτερο κατόρθωμα-μπαρούφα της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ.

Αποτροπή μεγάλης τρομοκρατικής δράσης με διεθνείς διαστάσεις. Δύο Πακιστανοί υπό τη καθοδήγηση Ιρανού αρχιτρομοκράτη θα ανατίναζαν εβραϊκό εστιατόριο στου Ψειρή στο κέντρο της Αθήνας. Το Ιράν και εδώ βολεύει το σενάριο γιατί είναι το κόκκινο πανί των συμμάχων μας των ΗΠΑ. Εδώ βέβαια τους τσάκωσε η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ με τη βοήθεια της Ισραηλινής Μοσάντ και του ομοϊδεάτη του κυρίου Μητσοτάκη, του κυρίου Νετανιάχου, ο οποίος όλως τυχαία έχει μεγάλα προβλήματα στη χώρα του, με το λαό.

Δημοσιεύονται όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι «τρομοκράτες» μεταξύ τους για την οργάνωση του μακελειού. Ακόμα και πώς θα έβαζαν φωτιά, και πώς θα πυροβολούσαν, ακόμα και πόσα χρήματα θα έπαιρναν για κάθε θύμα που θα σκότωναν και θα φωτογράφιζαν…

Αναρωτιέμαι και εγώ όπως κάθε ανίδεος πολίτης. Έτσι οργανώνονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας τηλέφωνα και μιλώντας φωναχτά και καθαρά για το τι και πως θα κάμουν την κάθε τρομοκρατία; Δεν υπάρχουν κρυπτογραφικοί κώδικες και κρυπτογραφικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ τους; Δεν υπάρχου άλλα μέσα πιο ασφαλή για να πετύχουν το στόχο της τρομοκρατίας; Δεν υπάρχουν ιδικοί σύνδεσμοι μεταξύ τους ούτε ομάδες υποστήριξης; Και αφού τσάκωσαν τους τρομοκράτες που είναι οπλισμός τους και τα εκρηκτικά που θα χρησιμοποιούσαν; Γιατί δεν τα βρήκαν;

Αναρωτιέμαι και λέω. Αν ήταν έτσι, τότε, θα ήταν για τον καθένα εύκολο να σταματήσει κάθε υποψήφιο τρομοκράτη. Γιατί οι Αμερικανοί δεν εξουδετέρωσαν τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκαν; Γιατί οι Βρετανοί; Γιατί οι Γάλλοι; Γιατί οι Ρώσοι; Γιατί τόσοι άλλοι; Ερωτήματα που κάνει ο «κουτόχορτος» λαός. Ερωτήματα που κάνω και εγώ. Ας μας απαντήσουν η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ και η Κυβέρνηση.

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.