Κοινωνία

Δραστηριότητες στο Κ.Δ.Η.Φ. Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ» για τη Γιορτή της Μητέρας

38views

Δραστηριότητες στο Κ.Δ.Η.Φ. Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ» για τη Γιορτή της Μητέρας

 

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή γιορτή, τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για το προσωπικό του Κ.Δ.Η.Φ. Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ», καθώς ένα από τα σημαντικότερο κομμάτια του έργου μας αφορά την υποστήριξη των γονέων των ωφελουμένων μας, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πολυεπίπεδης και διεπιστημονικής προσέγγισης του ζητήματος της αναπηρίας και των προκλήσεων που ανακύπτουν από αυτό. Είναι καθήκον μας λοιπόν και χαρά μας να δίνουμε έμφαση σε αυτή τη μέρα, τιμώντας τις μητέρες των ατόμων με αναπηρία, τις μητέρες που οι ίδιες είναι άτομα με αναπηρία, καθώς και κάθε φιγούρα στη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία που παίρνει το ρόλο της μητέρας γι αυτό.

Τις τελευταίες δύο ημέρες λοιπόν, πραγματοποιήσαμε μια σειρά δραστηριοτήτων, αποσκοπώντας φυσικά στην καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και ενίσχυση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων των ωφελούμενών μας. Συζητήσαμε για την Ημέρα της Μητέρας και μοιραστήκαμε όμορφες αναμνήσεις από τις μητέρες μας, και στη συνέχεια φτιάξαμε πεντανόστιμες κρέπες, στα πλαίσια του εργαστηρίου μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, το οποίο πραγματοποιούμε εβδομαδιαίως. Ζωγραφίσαμε και χρωματίσαμε όμορφες εικόνες, φτιάξαμε εκπληκτικά περιδέραια από πηλό, ακούσαμε τραγούδια αφιερωμένα στις μητέρες, ενώ οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την δημιουργία όμορφων συνθέσεων με ερωτάκια, στο εργαστήριο κηπουρικής μας. Όλες οι δημιουργίες μας μπορούσαν να δοθούν στις μητέρες των ωφελούμενων, εφόσον το επιθυμούσαν, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο, τους ωφελούμενους και το προσωπικό του Κ.Δ.Η.Φ. και της Σ.Υ.Δ. Α.με.Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ», ευχές για σωματική και ψυχική υγεία και δύναμη σε όλες τις μητέρες.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Μάργαρης

Κοινωνικός Λειτουργός του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Της Ένωσης ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ»

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.