Αθλητισμός

Διονύσης Μινέτος: Αλλάζει όψη το Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου -Τα νέα σχέδια [εικόνες]

118views

Με «καμβά» την βορειοανατολική πλευρά του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντώνης Τρίτσης, το διάστημα από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στο νησί μας ομάδα καλλιτεχνών οι οποίοι θα φιλοτεχνήσουν μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας (Street Art – Τέχνη του Δρόμου) στην επιφάνεια αυτή. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα «τατουάζ» με εικαστικά στοιχεία στο «δέρμα» του κτιρίου.

Η θεματολογία της τοιχογραφίας θα έχει σχέση με τη χρήση του χώρου και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι δυναμικό και δημιουργικό.

Στόχος είναι η αισθητική αναβάθμιση και η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Αργοστολίου. Παράλληλα, με τη χρήση της συμβολικής γλώσσας των εικόνων, επιδιώκεται να τονιστεί η σημασία του χώρου καθώς στον ανοιχτό χώρο όλα τα στοιχεία που περιβάλλουν και γειτνιάζουν με την εικόνα γίνονται σημαντικά αφού αποτελούν το «κάδρο» έκθεσης του έργου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φύση του έργου θα είναι, τρόπον τινά, εφήμερη. Το πόσο εφήμερη όμως θα είναι, εξαρτάται κυρίως από εμάς και δευτερευόντως από τα στοιχεία της φύσης.

Η επέμβαση αυτή είναι προπομπός της συνολικής ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης και που ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023.
Για την υλοποίηση της πρότασης, κομβική ήταν η παρέμβαση του κ. Βίκτωρα Ρουχωτά ο οποίος βρήκε και συνέθεσε την ομάδα των καλλιτεχνών και επίλυσε πολλά ακόμη πρακτικά ζητήματα.

StreeArt λοιπόν – με μέτρο όμως – σε ένα ειδικό δημόσιο κτίριο, αφού ζούμε σε μια Μεταμοντέρνα εποχή και άρα, δικαιολογούμαστε να αποκλίνουμε από την καθαρότητα, τη διαύγεια και την μονοχρωμία που επιτάσσει η Μοντέρνα Αρχιτεκτονική.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.