ΟικονομίαΤουρισμός

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Borsa Internazionale del Tursimo / BIT

267views

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Borsa Internazionale del Tursimo / BIT 12 – 14/02/2023

 

Στις 12-14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο η τουριστική έκθεση Borsa Internazionale del Tursimo / BIT. Η Κεφαλονιά έδωσε το παρόν, με συμμετοχή της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου. Την Τουριστική επιτροπή εκπροσώπησε η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων κα. Μαρίνα Βεργωτή.

 

Στην έκθεση συμμετείχαν περίπου 70.000 επισκέπτες, 2.000 εκθέτες και 500 buyers. H μεγάλη προσέλκυση κοινού και η παρουσία επαγγελματικού κόσμου σε συνδυασμό με τα διάφορα θεματικά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των 3 ημερών της έκθεσης,  άφησαν ένα πολύ θετικό μήνυμα. Το ελληνικό περίπτερο σε κεντρικό σημείο στο pav.WORLD ανέδειξε προορισμούς “slow” με σκοπό να προβάλλει την εμπειρία του ταξιδιού με θέματα όπως : πολιτισμός, φύση και γαστρονομία.

 

Η Κεφαλονιά με στόχευση στα θέματα φύση και γαστρονομία προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στο περίπτερο της.

 

Σημείο αναφοράς στην έκθεση ήταν παράλληλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργία με την Περιφέρεια Τοσκάνης και την TOSCANA Promozione Turistica, τον Οργανισμό προβολής της Τοσκάνης.  Στις  εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο  Dr.Sakkaris, εκπρόσωποι της πρεσβείας, η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο Σοφίας Ζαφειροπούλου, ο Περιφερειάρχης τουρισμού  της Τοσκάνης Leonardo Marras, ο διευθυντής της Toscana Promozione Turistica, Francesco Tapinassi, ο διευθυντής του Fondazione Sistema Toscana – Visittuscany.com Francesco Palumbo, η Clara Svanera υπεύθυνη γραφείου τύπου Toscana Promozione Turistica και η Sabrina Talarico Πρόεδρος του σωματείου GIST (Gruppo Italiano Stampa Turistica) και πολύ Έλληνες από τον χώρο του τουρισμού.

 

Ακολούθησε  παρουσίαση του Ετρουσκικoύ-Ελληνικoύ συμπόσιού με την συνάντηση δύο πολιτισμών που είναι γεωγραφικά απομακρυσμένοι αλλά κοντά στην ουσία. Το γαστρονομικό μενού της εκδήλωσής επιμελήθηκε από την chef Toscana Mariella Lencioni και την Έλληνiδα chef  Yota Koufadaki. Η Μαρίνα Γαλιατσάτου παραγωγός ελαιόλαδου από την Κεφαλονιά παρουσίασε στο περίπτερο της Τοσκάνης το κεφαλονίτικο λάδι και η Μαρίνα Βεργωτή, εκ μέρους του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, μίλησε για τα κεφαλλονίτικα κρασιά και οινοποιία.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με Ιταλούς δημοσιογράφους και ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια.

 

 

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.