Οικονομία

Διαμαρτυρία κατά των εξοντωτικών ελέγχων από κλιμάκια ΣΔΟΕ- οι επιχειρηματίες των νησιών μας δεν χρησιμοποιούν βία και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

296views

Διαμαρτυρία κατά των εξοντωτικών ελέγχων από κλιμάκια ΣΔΟΕ- οι επιχειρηματίες των νησιών μας δεν χρησιμοποιούν βία και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

Αξιότιμοι,

Με αφορμή τις διαστάσεις που πήρε ο έλεγχος από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε κατάστημα εστίασης στη Κεφαλονιά, που φέρεται ότι εξελίχθηκε σε φραστικό και βίαιο επεισόδιο, καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις όποιες φήμες παρουσιάζουν επιχειρηματίες των νησιών μας με αυτή την δίχως άλλο αρνητική εικόνα.

Μια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει τους Κεφαλονίτες και Θιακούς επιχειρηματίες, που παλεύουν μέσα σε εξαντλητικές συνθήκες απασχόλησης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδρασή μας για τους εξοντωτικούς ελέγχους της φορολογικής αρχής. Σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να μην γίνονται οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι και είμαστε θετικοί στο να διενεργούνται. Η παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και η ζημία στα έσοδα του Κράτους μας βρίσκει σίγουρα αντίθετους.

Καλούμεθα όμως, να είμαστε οι «άριστοι μαθητές» στην «εξεταστική» του ΣΔΟΕ τη στιγμή που δεν έχουμε ούτε καν επαρκές προσωπικό στα καταστήματά μας και αναγκαζόμαστε να επιστρατεύσουμε συγγενείς και φίλους για να καλύψουμε τα κενά. Ο προσωπικός μας αγώνας άλλωστε δεν αποσκοπεί στο κέρδος, δεν υπάρχει αυτή η «πολυτέλεια» Παλεύουμε όλοι να καλύψουμε «τα σπασμένα» της κρίσης των δύο τελευταίων χρόνων εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.

Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε σύμμαχοι σε όποια δυσκολία αντιμετώπισε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε ο μοχλός που κινεί την οικονομία, δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες και επιπλέον ζημία. Δεν αξίζουμε τιμωρία, ούτε επιδόματα σε φθινοπωρινές εξαγγελίες. Θέλουμε να πληρώσουμε ότι μας αντιστοιχεί, επιτρέψτε μας όμως να δουλέψουμε με σύνεση για να είμαστε εδώ και αύριο.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.