Πολιτική

Δεν άλλαξε καθόλου ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης!

234views
Δεν άλλαξε καθόλου ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης!
Αυτό που απόδειξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την πρόσφατη τραγωδία με τον άδικο θάνατο εκατοντάδων λαθρομεταναστών από τα χέρια των αδίστακτων δουλεμπόρων στα διεθνή ύδατα έξω από την Πύλο με προορισμό την Ιταλία είναι πως δεν έχει αλλάξει καθόλου πολιτικές με αυτές που μας οδήγησαν στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης της περιόδου 2015-2019 και πως αν έβγαινε ξανά κυβέρνηση τώρα ή στο μακρινό μέλλον πάλι τα ίδια θα έκανε!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες για τη θαλάσσια τραγωδία στην Ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά, το Ελληνικό Λιμενικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεχνώντας, επειδή τους βολεύει, πως και επί των ημερών τους με την αριστερή πολιτική των “ανοικτών συνόρων” χιλιάδες λαθρομετανάστες βρήκαν τον θάνατο στην προσπάθεια τους να περάσουν μέσω της Μεσογείου Θάλασσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, σύμφωνα με τα αρνητικά επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ με το στην ουσία ανοικτό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο απελπισμένοι έφτασαν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης και σχεδόν 5.000 συνάνθρωποι μας πνίγηκαν στην προσπάθεια τους αυτή!
Οι περισσότεροι από αυτούς όπως θυμόμαστε πέρασαν από τα Ελληνικά θάλασσα σύνορα, που για τον Αλέξη Τσίπρα “δεν υπήρχαν,” γεμίζοντας την Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση με απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών που ευτυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα μείωσε και εξανθρώπισε πολύ σημαντικά!
Αποτελεί άποψη μου πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα μας πρέπει να φυλάει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας και οι όποιες αποδοχές μεταναστών στη χώρα μας από τρίτες χώρες, π.χ. σε επιλεγμένες χρονικά περιόδους για εργασία στην αγροτική παραγωγή ή τον τουρισμό, πρέπει να γίνονται οργανωμένα και σε επίσημη συμφωνία με τα κράτη προέλευσης τους!
Τέλος, η άρνηση αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ για το αμαρτωλό παρελθόν τους στο θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελεί ένα ρεαλιστικό μαύρο στίγμα στην κατά τα άλλα “ουτοπική” διεθνή αριστερή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη θανατηφόρα πραγματικότητα των κυβερνητικών πολιτικών τους!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.