Πολιτική

Δήλωση του Αλέξανδρου Αλεξάκη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

160views

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΚΗ

 

Η κοπιαστική περίοδος της προετοιμασίας φτάνει στο τέλος της με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χιλιάδες υποψήφιοι θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του σχολείου γεμάτοι ελπίδα, καρδιοχτύπι και αγωνία για το αποτέλεσμα. Είναι ίσως η πρώτη δοκιμασία της ζωής τους που τους φέρνει αντιμέτωπους με την έννοια της πρόκλησης αλλά όχι της αποτυχίας, καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος όλα τα παιδιά έχουν ένα σημαντικό εφόδιο για να συνεχίσουν.

Τα νιάτα τους και την όρεξη για ζωή.

Και έτσι πρέπει να είναι ένας νέος άνθρωπος.

Τα όνειρα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς με τρόπο αδιαίρετο και αδιαπραγμάτευτο και πρέπει όλοι, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί να χτίζουμε ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από αυτά, ώστε η δίψα και η θέληση των παιδιών να μην στερέψουν ποτέ.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και εύχομαι η εμπειρία των εξετάσεων να δώσει σε όλους το έναυσμα για την κατανόηση της αξίας της προσπάθειας, της αφοσίωσης και της συνέπειας, ώστε να χτίσουν το μέλλον που τους αξίζει.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.