Τουρισμός

Γιώργος Βήλος: Fraport Greece | +8,4% η επιβατική κίνηση στο 10μηνο- στα φετινά επίπεδα ο αριθμός θέσεων το 2024

234views
Η επιβατική κίνηση στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, στο 10μηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2023 ανήλθε σε 32,3 εκατ., αυξημένη κατά 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο 10μηνο του 2022 και κατά περίπου 12%  σε σύγκριση με το 2019. Η χρονιά αναμένεται να κλείσει με 33,8 εκατ. επιβάτες  έναντι 31,2 εκατ. το 2022 και 30,2 εκατ. το 2019.

Αυτό ανέφερε χθες ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ανακοινώνοντας τις επιδόσεις των 14  Περιφερειακών Αεροδρομίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρνητική επίδοση είχε μόνο το αεροδρόμιο της Μυκόνου

για μία πλειάδα θεμάτων, που αφορούσαν στη συνολική πορεία της εταιρείας, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν ευρύτερα τον κλάδο.

Τα 13 από τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία κατέγραψαν θετικό πρόσημο, με μοναδική εξαίρεση τη Μύκονο, που είχε μείωση επιβατικής κίνησης κατά 1,9% σε σχέση με πέρυσι. Ο κ.Βήλος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η Μύκονος είχε το 2022 αύξηση 11% έναντι του 2019 και ως εκ τούτου ουσιαστικά και το 2023 αποτελεί συνέχεια των καλών επιδόσεων. Η Σαντορίνη επίσης που είχε οριακή αύξηση 0,5%, το 2022 ήταν στο συν 20%.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της χρονιάς ο κ.Βήλος δήλωσε:

«Η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων κατά το πρώτο 10μηνο του έτους αντανακλά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εμπεριέχει και την αναβάθμιση των σχετικών με τον τουρισμό υποδομών όπως αυτών των αεροδρομίων. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση δεδομένων των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος, γεγονός που επιτάσσει την συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος βάσει των παγκόσμιων τάσεων, αλλά και των συνεργειών μεταξύ όλων εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τουριστικής αλυσίδας της χώρας μας.’’

Ο κ.Βήλος τόνισε ότι οι αεροπορικές θέσεις των εταιρειών στα 14 αεροδρόμια θα είναι περίπου στα επίπεδα του 2023, με ενδεχόμενες μικρές αυξομειώσεις σε κάποια αεροδρόμια, λόγω και των γεγονότων στο Ισραήλ.

Είπε επίσης ότι δεν γίνεται κάθε χρονιά να έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό, ενώ στους προορισμούς που παρατηρούνται φαινόμενα υπερτουρισμού η εταιρεία δίνει κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες για να “τραβήξει” κίνηση στους περιφερειακούς μήνες.

ΠΗΓΗ https://www.tornosnews.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.