Κοινωνία

Γιορτάστηκαν τα Μπουρμπουρέλια στον Πόρο Κεφαλονιάς παρά την βροχή! 

225views
Γιορτάστηκαν τα Μπουρμπουρέλια στον Πόρο Κεφαλονιάς παρά την βροχή! 
Με μεγάλη χαρά γιορτάσαμε νωρίτερα σήμερα τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Μπουρμπουρέλος (Παναγίας της Πολυσπορίτισσας) στον Πόρο της Κεφαλονιάς μας!
Λόγω βροχής το παραδοσιακό καζάνι με τα μπουρμπουρέλια το έστησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πόρου “Ο Πρόνησος” κάτω από το σκέπαστρο του Ξενοδοχείου Κέφαλος δίπλα από την προγραμματισμένη Κεντρική Πλατεία μας!
Έκπληξη στη δωρεάν για όλους αξιέπαινη εκδήλωση του “Πρόνησου” ήταν η παρουσία του εν δυνάμει υποψηφίου Βουλευτή Νικόλα Φαραντούρη (ο όποιος δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν) και του Αντιπροέδρου του Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλη Μπατιστάτου!
Εκτός από την παραδοσιακή σούπα εντύπωση μας έκανε όταν ο “αρχιμάγειρας” Μπάμπης Κουρκουμέλης, ο οποίος εργάστηκε με ζήλο από ώρες πριν μαζί με άλλα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για να είναι όλα στην εντέλεια, έψησε με φλόγιστρο την επίσης παραδοσιακή ρέγγα!
Παρών στην εκδήλωση έδωσε όπως αναμένονταν και ο Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέας Γαλιατσάτος!
Τέλος, ευχή όλων ήταν να είναι όλοι καλά και η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση της Μπουρμπουρέλος να επαναληφθεί “και του χρόνου!”
Χρόνια πολλά σ’ όλους τους εορτάζοντες!
Σπύρος Καγκάδης
https://youtu.be/qpZF48K-rw4
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.