Κοινωνία

Για την καταχρηστική και επισφαλή χρησιμοποίηση  πυροσβεστικών υπαλλήλων και πυροσβεστικού οχήματος σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος»

71views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για την καταχρηστική και επισφαλή χρησιμοποίηση  πυροσβεστικών υπαλλήλων και πυροσβεστικού οχήματος σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος»

Τελικά ποια είναι η αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος και ποια τα καθήκοντα των πυροσβεστικών υπαλλήλων; Είναι η στελέχωση ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων; Είναι η αποκομιδή μπαζών και άλλων οικοδομικών εργασιών; Είναι οι εορταστικοί στολισμοί δημόσιων χώρων και λοιπών εκδηλώσεων;

Είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή τακτική, να χρησιμοποιούνται πυροσβέστες και πυροσβεστικός εξοπλισμός για εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Να καλύπτεται δηλαδή από μία ήδη αποδυναμωμένη υπηρεσία οι υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, του κράτους ή άλλων φορέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου στις 12 Ιανουαρίου1,   πυροσβεστική έξοδος με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα κλήθηκε να αφαιρέσει Χριστουγεννιάτικα στολίδια από δέντρο στην κεντρική πλατεία του δήμου Λευκάδας.

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι η συνδρομή της υπηρεσίας μας ζητήθηκε από τον αιρετό αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για λόγους πολιτικής προστασίας, γιατί το δέντρο έγερνε επικίνδυνα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμα αλλά ούτε και το δέντρο απομακρύνθηκε από την συγκεκριμένη πυροσβεστική έξοδο. Αντιθέτως το όχημα αποχώρησε μετά το ξεστόλισμα και το δέντρο παρέμεινε δεμένο με συρματόσχοινα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι αρκετές για να δυσχεραίνουν και να αποδυναμώνουν το επιχειρησιακό έργο της υπηρεσίας μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτά να χρησιμοποιούνται για ενέργειες ξένες προς την αποστολή του, την προστασία της ζωής , της περιουσίας των πολιτών και του κράτους και του δασικού πλούτου της χώρας.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες και επικίνδυνες, τέτοιου τύπου, εντολές εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ., η συγκάλυψη από την πολιτική ηγεσία τέτοιων ενεργειών καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν, μέσω πειθαρχικών ποινών, σε όσους τολμούν ακόμα και να εκφέρουν αντίθετη άποψη.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Παραπομπές:

  1. Δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου 12/01/2024 «Με εντολή Αντιπεριφερειάρχη η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (ανανέωση)»:

https://www.kolivas.de/archives/502682

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.