Ελλάδα-ΔιεθνήΥγεία

Βραβεύουμε την ανθρωπιά

201views

«Απόψε βραβεύουμε την ανθρωπιά»

 

Όταν η ιατρική και η ανθρωπιά πάνε χέρι χέρι τότε οι στιγμές είναι συγκινητικές και μοναδικές. Ο διακεκριμένος χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης, Διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς του ΙΑΣΩ, με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας, προσκάλεσε φίλους στον ιστορικό «Μαγεμένο Αυλό». Με την ευκαιρία ανακοίνωσε τη δημιουργία Επιστημονικής Εταιρείας Θυρεοειδικών Νοσημάτων, που σκοπό θα έχει να προσφέρει σε ανήμπορους οικονομικά ασθενείς, χειρουργείο θυρεοειδούς καλύπτοντας και τα έξοδα νοσηλείας. Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης έχει ήδη ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σύλλογο Ασθενών με Καρκίνο Θυρεοειδούς, που έχει έντονη δράση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας και ο Γ. Γραμματέας Κώστας Βενετσάνος, βράβευσαν τον Σταύρο Τσιριγωτάκη, για την εθελοντική επιστημονική προσφορά του στους ηθοποιούς.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο διάσημος χειρουργός, κ. Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, για την προσφορά του στις γυναίκες με καρκίνο μαστού. Ο κ. Ξεπαπαδάκης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και το κοινωνικό έργο του κ. Τσιριγωτάκη, καθώς επίσης και  στις επιστημονικές δυνατότητες και την κοινωνική ευαισθησία του ΙΑΣΩ.

Ο Επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, αναφέρθηκε στην επιστημονική κατάρτιση, την ανθρωπιά αλλά και τη σχέση με την Εκκλησία που έχει ο κ. Τσιριγωτάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Μανώλης Δουλγεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΑΣΩ, οι διακεκριμένοι γιατροί Kαθηγητές Πανεπιστημίου κ. Γ.  Καπελλάκης, Xειρουργός Θυρεοειδούς και δάσκαλος του κ. Τσιριγωτάκη, ο κ. Λ. Ντούντας, Γ. Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς, ο κ. Α. Φουστάνος, γκουρού της Πλαστικής Χειρουργικής, ο κ. Μ. Πετρόπουλος διευθυντής Κέντρου Υπερήχων, καθώς και πολλοί γιατροί, συνεργάτες του νοσοκομείου και δημοσιογράφοι.

Συγκινητική ήταν η σπάνια παρουσία της ηθοποιού Δέσποινας Στυλιανοπούλου, του τραγουδιστή Γιάννη Πετρόπουλου και της Ελένης Ροδά, της Μαρίας Ιωαννίδου και της Λίνας Μιχαήλ.  

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.