Ελλάδα-Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσία – «Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά»

188views

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προχώρησε στο αναμενόμενο διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης (21/9), την ώρα που η Δύση  καταδίκαζε τα σχέδια των φιλορώσων για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη με σκοπό την ένταξή τους στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα μερική επιστράτευση στη Ρωσία καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία φτάνει σχεδόν τους επτά μήνες και η Μόσχα χάνει έδαφος στο πεδίο της μάχης. Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι «δεν μπλοφάρει» και ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει το έδαφός της.

Η τηλεοπτική ομιλία του Ρώσου ηγέτη προς το έθνος έρχεται μια ημέρα αφότου οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στην ανατολική και νότια Ουκρανία ανακοίνωσαν σχέδια για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για να γίνουν αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας. Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι εμπλέκεται σε «πυρηνικό εκβιασμό» και σημείωσε «δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων εκπροσώπων των κορυφαίων κρατών του ΝΑΤΟ για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας».

Στο διάγγελμά του που συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση οτι δεν θέλει να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, υποστήριξε τα σχεδιαζόμενα δημοψηφίσματα και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση οτι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσμα μέσα που έχει στη διάθεσή της.

«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και τον λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα. Η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, η ανεξαρτησία και η ελευθερία μας θα κατοχυρωθούν, επαναλαμβάνω με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνεμοι που επικρατούν μπορούν να στραφούν εναντίον τους» είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Κρεμλίνου.

«Σε όσους επιτρέπουν στον εαυτό τους τέτοιες δηλώσεις σχετικά με τη Ρωσία, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα μας έχει επίσης διάφορα μέσα καταστροφής, και ξεχωριστά στοιχεία και πιο σύγχρονα από αυτά των χωρών του ΝΑΤΟ και όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας και σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση για την προστασία του λαού μας στα «απελευθερωμένα εδάφη». «Γι’ αυτό ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας να συμφωνήσει σε «μερική επιστράτευση»». Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί και η μερική επιστράτευση ξεκινά σήμερα. Ο στρατός της Ρωσίας στρατός αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης σε μια γραμμή μετώπου άνω των 1.000 χιλιομέτρων στην Ουκρανία, τόνισε.

«Μιλάμε για μερική επιστράτευση, δηλαδή, μόνο οι πολίτες που είναι επί του παρόντος στην εφεδρεία θα υπόκεινται σε στράτευση, και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεκριμένη στρατιωτική ειδικότητα και σχετική εμπειρία», διευκρίνισε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στα δημοψηφίσματα που ανακοινώθηκαν για αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λουγκάνσκ, το Ντόνετσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Κατηγόρησε τη Δύση ότι ξεκίνησε πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014. Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές της Ουκρανίας υπό ρωσικό έλεγχο δεν θέλουν να είναι «υπό τον ζυγό των νεοναζί» ειπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.