Ελλάδα-Διεθνή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων σε όλη την Ελλάδα

132views

Την 1η Ιανουαρίου 2024 θα αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νέοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων που εκλέχθησαν (ή θα εκλεγούν την Κυριακή) στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. 

Τον Μάρτιο, το υπουργείο Εσωτερικών, δημοσίευσε ενημερωτικό οδηγό, στον οποίο περιέχονται πληροφορίες για τα εισοδήματα των παραπάνω, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα – μετά τη νίκη τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, αμείβονται με 4.275 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000 αμείβονται με 3.420 ευρώ. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μισθούς δημάρχων, αντιδημάρχων και πρόεδρων δημοτικών συμβουλίων.

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ.

Η λήψη της αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Μπορούν να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό.

ΠΗΓΗ https://www.lifo.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.