Τουρισμός

Ανησυχία επιχειρηματιών του τουρισμού για το δρόμο που οδηγεί στην παραλία Ξί

269views

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

 

Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονης ανησυχίας από μέλη μας που διατηρούν τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της παραλίας Ξι, καθώς στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο σημείο εκτελούνταν έργα τα οποία έχουν σταματήσει εδώ και έξι μήνες αφήνοντας το οδόστρωμα χωρίς ασφαλτοτάπητα, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη.

 

Η ασφαλής πρόσβαση στην περιοχή του Ξι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, όχι μόνο για να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, αλλά κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που για να φτάσουν σπίτι τους αναπνέουν τη σκόνη από τον ξηλωμένο  δρόμο αφού πρώτα προκληθούν βλάβες στα οχήματα τους.

 

H παραλία Ξι που αποτελεί προμετωπίδα του τουριστικού προϊόντος την Παλλικής,  είναι  ένα αξιοθέατο για το οποίο έρχονται επισκέπτες από όλη την Κεφαλονιά, και κινδυνεύουμε φέτος να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα επόμενα χρόνια από τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών σε κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες.

 

Οι επαγγελματίες μέχρι και μία εβδομάδα πριν,  λάμβαναν διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου κάτι που δυστυχώς δεν τηρήθηκε.

 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εργασιών και την προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης του έργου, καθώς και τις ενέργειες εκείνες στις οποίες έχετε προβεί για να διασφαλίσετε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο άμεσα.

 

 

 

Οι Πρόεδροι

 

Ένωση Ξενοδόχων                                                                      Ομοσπονδία Τουριστικών

Κεφαλονιάς & Ιθάκης                                                           Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Γεράσιμος Τιμοθεάτος                                                                         Δημήτρης Ατσάρος

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.