Ελλάδα-ΔιεθνήΟικονομίαΤουρισμός

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Blue Air

274views

Στην αναστολή των δραστηριοτήτων της έως τις 12 Σεπτεμβρίου -τουλάχιστον- προχωρά η ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το «πάγωμα» των λογαριασμών της από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας για μη συμμόρφωση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς προμηθευτές και παράλειψη καταβολής προστίμου σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για ακυρωμένες πτήσεις. Η αεροπορική στις επίσημες ανακοινώσεις ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις επιστροφής θα συνεχίσουν να εκτελούνται όπως είχε προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου και όταν όλα τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη Ρουμανία, θα σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις της μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Στην Ελλάδα η Blue AIR πετάει σε 11 προορισμούς το καλοκαίρι όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά κ.α. Παράλληλα, η Blue Air αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τα ρουμανικά αεροδρόμια στο Βουκουρέστι, Μπακάου, Κλουζ Ναπόκα και Ιάσιο, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που αγόρασαν εισιτήρια απευθείας από την αεροπορική εταιρεία μπορούν να λάβουν αποζημίωση βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού αριθ. 261/2004.

Η Blue Air αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές σε κανέναν προμηθευτή της επειδή η κυβέρνηση είχε κατασχέσει τους λογαριασμούς της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Ρουμανία. Όπως ενημερώνει η εταιρεία, η Εθνική Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών (ANPC) στις 14 Ιουλίου εξέδωσε στην Blue Air πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για ακύρωση περισσότερων από 11.000 πτήσεων επιβατών μεταξύ 30 Απριλίου 2021 και 30 Απριλίου 2022.

Την ίδια ώρα, η Ryanair έσπευσε να λανσάρει «εισιτήρια διάσωσης» (rescue fares) προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που έχουν επηρεαστεί από την αναστολή των δραστηριοτήτων της Blue Air.

ΠΗΓΗ https://www.airnews.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.