Πολιτική

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Αργοστολίου για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

32views

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου έφερε προς ψήφιση το νέο κανονισμό λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου με σκοπό τη τροποποίησή του σε ακόμη αυταρχικότερη κατεύθυνση από τον ήδη αντιδραστικό προσανατολισμό που είχε ο προηγούμενος.

Ο στόχος της είναι να καταργήσει κάθε έλεγχο και να βάλει εμπόδια για να συζητηθούν τα λαϊκά προβλήματα και οι διεκδικήσεις στο Δ.Σ. και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα. Έχει να κάνει με τον γενικότερο πολιτικό της προσανατολισμό να υλοποιήσει με απόλυτη συνέπεια την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Η παραπέρα αντιδραστικοποίηση του κανονισμού έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια της, να βάλει πλάτη ώστε να υλοποιηθούν όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα όπως είναι η εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στην παιδεία, η επιβάρυνση της εργατικής τάξης με νέους δημοτικούς φόρους και χαράτσια, η παραπομπή των λαϊκών αναγκών και των έργων που καλύπτουν αυτές στις ελληνικές «καλένδες», κ.α. Τα προβλήματα επίσης των εργαζομένων, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία η τρομοκρατία της εργοδοσίας, η ανεργία κ.α, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να απασχολήσουν το Δ. Συμβούλιο.

Εκτός των άλλων επιδιώκει να φιμώσει κυρίως τη Λαϊκή Συσπείρωση που αναδεικνύει τις παραπάνω λαϊκές ανάγκες και αποτελεί τον μοναδικό και σθεναρό υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι όσο εντείνεται η αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης – τοπικής διοίκησης τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός και η καταστολή μέσα και κυρίως έξω από το Δ.Σ. αφού κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση είναι «νύχι – κρέας» στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου με τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. που ψήφισε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει και ο σχετικός πρόσφατος αντιδραστικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να φέρνει προς συζήτηση θέματα τόσο εντός όσο και εκτός ημερησίας διάταξης χωρίς την έγκριση της, και απαγορεύει την διενέργεια ελέγχου προς την δημοτική αρχή με την υποβολή ερωτήσεων και επερωτήσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου καλεί το λαό να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα, να διεκδικήσει με την οργανωμένη πάλη και την παρέμβαση του τις δικές του ανάγκες και όχι των επιχειρηματιών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του και στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αργοστόλι 24 Απρίλη 2024.

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.