Πολιτική

Αναγκαίες οι διορθώσεις εσφαλμένων εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Ληξουρίου

112views

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Κατά την α’ φάση κτηματογράφησης της κτηματικής περιφέρειας της πόλεως του Ληξουρίου εντάχθηκαν και τμήματα περιοχών που ανήκουν σε διαφορετικές κτηματικές περιφέρειες όπως των Μονοπωλάτων, των Σουλλάρων και των Μαντζαβινάτων. Αποτέλεσμα όμως της κακής πληροφόρησης από το Εθνικό Κτηματολόγιο ότι κτηματογραφείται μόνο η κτηματική περιφέρεια του Ληξουρίου, αρκετοί συμπολίτες μας δεν δήλωσαν τις ιδιοκτησίες τους με την εύλογη πεποίθηση ότι αυτές βρίσκονται εκτός των γεωγραφικών ορίων της πόλεως του Ληξουρίου.

Όμως κατά τη πρόσφατη κτηματογράφηση των ανωτέρω κτηματικών περιφερειών (Μονοπωλάτα, Σουλλάροι, Μαντζαβινάτα) έκπληκτοι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους ήδη από την α’ φάση της κτηματογράφησης ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ότι οι εκτάσεις τους εμφανίζονται ως αγνώστων ιδιοκτητών στο Κτηματολογικό Γραφείο Ληξουρίου και μετά τη πάροδο της προθεσμίας διορθώσεων περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Για τις απαιτούμενες διορθώσεις που οφείλονται αποκλειστικά σε λάθη του Εθνικού Κτηματολογίου και προκειμένου να μην απολέσουν τη περιουσία τους, οι συμπολίτες μας καλούνται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, να υποβληθούν σε έξοδα και ταλαιπωρία ενώ παράλληλα αδυνατούν να μεταβιβάσουν ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί οι ιδιοκτήτες (λόγω κακής ενημέρωσης κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης) στο Κτηματολογικού Γραφείου Ληξουρίου.

Σχετική Ερώτηση με αρ. πρωτ. 6115/28-6-2022 προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Λοβέρδος, δια της οποίας ερωτάται ο Υπουργός εάν είναι ενήμερος για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στην επαφή τους με τις υπηρεσίες των κατά τόπους Κτηματολογικών Γραφείων και με ποιο τρόπο θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κατοχυρώσουν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα σε περιπτώσεις όπως οι ανωτέρω που η παράλειψη εμπρόθεσμης δήλωσης δικαιωμάτων οφείλεται σε λάθη του Εθνικού Κτηματολογίου.

Σαφώς και απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση υπέρ των κατοίκων των περιοχών της Παλικής, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα της δήλωσης των ιδιοκτησιών τους, δίχως την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και η Τοπική Οργάνωση Ληξουρίου παρακολουθούν το ζήτημα και θα συνδράμουν σε κάθε ενέργεια για την επίλυσή του.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.