Κοινωνία

Αλιεία & Πώληση αστακών

122views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Αλιεία & Πώληση αστακών

Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Κεφ/νίας ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής μας για τις υπάρχουσες ρυθμίσεις που αφορούν στην Αλιεία & Πώληση αστακών (Π.Δ. 237/24-7-1996 ΦΕΚ Α΄178). Συγκεκριμένα:

Για τα είδη Palinurus elephas (κοινός αστακός) και Homarus gammarus (αστακοκαραβίδα), απαγορεύεται παντελώς η Αλιεία & Πώληση αστακών βάρους ανά τεμάχιο μικρότερου των τετρακοσίων είκοσι (420) γραμμαρίων, με ανοχή βάρους δέκα τοις εκατό (10%), καθώς και γενικά των αυγομένων ατόμων. Σε περίπτωση που αλιευθούν τέτοια άτομα επιβάλλεται η άμεση απελευθέρωσή τους στη θάλασσα, ακόμη κι αν η αλίευση δεν έλαβε χώρα κατά την περίοδο της αλιευτικής απαγόρευσης.

Απαγορεύεται σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια η αλιεία και πώληση αστακών των ειδών της προηγουμένης παραγράφου, κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.