Κοινωνία

Ακυβερνησία σκάφους στην Ιθάκη

126views

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ “LUX” Ν.Π. 12585, λόγω μηχανικής βλάβης και εμπλοκής σχοινιού στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ ν. Ιθάκης, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν. Λευκάδας 193 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και έτερο ιδιωτικό σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε και περισυνέλεξε τρεις (03) εκ των επιβαινόντων από τη θάλασσα, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, στην προσπάθεια τους να απεμπλέξουν το σχοινί παρασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

Λίγο αργότερα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το “LUX” με τους υπόλοιπους τρεις (03) επιβαίνοντες. Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ”στον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LUX” μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.