ΟικονομίαΠολιτική

Ακροδεξιά μαύρα σύννεφα στην γεωπολιτική σκακιέρα! 

256views
Ακροδεξιά μαύρα σύννεφα στην γεωπολιτική σκακιέρα!
Με αφορμή την χτεσινή απόφαση του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει ουσιαστικά το ομοσπονδιακό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν μπορώ παρά να εκφράσω την εμφανή παρατήρηση μου πως τα πράγματα στον κόσμο μας τείνουν να οδεύουν από τον φιλελευθερισμό στις ακροδεξιές πολιτικές!
Αν κρίνουμε και από τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν στην Αμερική φαίνεται πως ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως σας πρόβλεψα και από τον Μάρτιο 2022, θα εκλεγεί ξανά Πρόεδρος στις εκλογές του 2024 που πλησιάζουν!
https://spiroskagadis.blogspot.com/2022/03/blog-post_6.html?m=0
Όμως, δεν είναι μόνο η Προεδρία των ΗΠΑ που εκτιμάται πως θα περάσει στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ αλλά από τον Νοέμβριο του 2022 και η Αμερικανική Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων τους κάνοντας, εν μέσω της δυσαρέσκειας των Αμερικανών κυρίως λόγω της Αμερικανικής Ακρίβειας (Πληθωρισμό,) την πολιτική ζωή του νυν Αμερικάνου Προέδρου Τζο Μπάιντεν ακόμα πιο δύσκολη!
Τέλος, μέσα στο γενικότερο ακροδεξιό γεωπολιτικό κλίμα που επικρατεί τώρα στον πλανήτη με τον σίγουρα ακροδεξιό Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πολεμοχαρή Ταγίπ Ερντογάν έως και την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν η δημοκρατική χώρα μας η Ελλάδα καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν φιλελεύθεροι και φιλειρηνικοί παράδεισοι!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.