Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και στην συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
E-mail:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ  καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και στην συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 10.30 το πρωί .

Να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που καταργεί το 8ωρο και απογειώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική διεκδίκηση.

Η μαζική συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στην απεργία στις 10 Ιούνη, δεν κατέδειξε απλά την αντίθεσή τους απέναντι στο άθλιο νομοθέτημα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας,  αλλά αποτέλεσε και το πρόκριμα  για την κλιμάκωση του αγώνα, για να ξηλωθεί όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και όλο το αντεργατικό πλαίσιο, που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση για να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή μας, για να μην  περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε εκατοντάδες χρόνια πίσω, να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων μέσα από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καθιέρωση του αίσχους των ατομικών, να μην καταργηθούν έστω και αυτοί οι υποτυπώδεις κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί  απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δίνουμε για μια ακόμη φορά απάντηση στις θλιβερές συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις, που βάζουν πλάτη στον παραπάνω μεσαίωνα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, που σπέρνουν αυταπάτες ότι αυτά τα μέτρα δεν αφορούν το δημόσιο τομέα αλλά μόνο τον ιδιωτικό. Δίνουμε απάντηση στις νέες πιέσεις, τους εκβιασμούς  και τις συκοφαντίες, αλλά και την ανοιχτή υπονόμευση από όσους καλλιεργούν την ηττοπάθεια, για να φαντάζει ως μόνη «λύση» για ακόμα μια φορά μια «κυβερνητική εναλλαγή» που θα αναταράξει τελικά τα αδιέξοδα για το λαό.

Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα με την δοσμένη ανάπτυξη της τεχνολογίας που έχει απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας μας, δεν είναι η δουλειά από ήλιο σε ήλιο. Πρόοδος και ρεαλισμός σε αυτές τις συνθήκες, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ο αγώνας μας και μόνο αυτός θα επιβάλλει το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην κεντρική πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 10.30 το Πρωί

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις