“Προστασία και ανάδειξη Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την ένταξη του έργου “Προστασία και ανάδειξη Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά στον άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

            Η ένταξη του έργου αποτελεί την ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας, επίπονης και δυσχερούς προσπάθειας, όμως η συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, έφερε θετικά αποτελέσματα και πλέον με την ένταξη του έργου τέθηκε η βάση για την έναρξη όλων των αναγκαίων ενεργειών για την προστασία και ανάδειξή του.

            Κύριος αρωγός της προσπάθειας, το Υπουργείο Πολιτισμού όπου, δια της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γεωργίου Διδασκάλου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν άμεσα την αναγκαιότητα του έργου και ανέλαβαν την ευθύνη για την ολοκλήρωσή του  και τους ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι σήμερα θετική στάση, τη συμβολή και τη συνεργασία τους.

            Ένα όραμα ετών ξεκινά να υλοποιείται και σε εύλογο χρονικό διάστημα ελπίζουμε ο Θολωτός Τάφος των Τζανάτων να λάβει  τη θέση που του αξίζει στον αρχαιολογικό χάρτη της Χώρας μας και της Κεφαλονιάς.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις