Μήνυμα του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Μαρκάτου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

ΜΗΝΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Άλλη μια σχολική χρονιά, για την εκπαιδευτική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών μας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Μια χρονιά που όλες και όλοι – μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, εμπλεκόμενοι φορείς και θεσμικά όργανα -,  που συμμετείχαμε στη διαμόρφωση και την εφαρμογή του εκπαιδευτικού έργου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και κατανόησης και καταφέραμε την ομαλή και επιτυχή υλοποίησή του.

Ωστόσο, απομένει ένα ακόμα στάδιο – το τελευταίο χρονικά – πριν  από την πλήρη ολοκλήρωση της χρονιάς. Είναι αυτό των Πανελληνίων εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021. Στο στάδιο αυτό, τα παιδιά μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) αλλά και οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών, καλούνται να δώσουν τη μάχη τους, για να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Αγαπητοί/ές  μαθητές/τριες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Σε όλες και όλους εσάς, που θα συμμετέχετε σ’ αυτή τη δοκιμασία, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, σας ευχόμαστε να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθειά σας και να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, έχουμε προβεί σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και τη στήριξή σας σε ό,τι χρειαστεί.

Εσείς, χωρίς άγχος και ένταση, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και τις ικανότητές σας, δώστε τη μάχη σας με ψυχραιμία και σύνεση. Ακόμα κι αν κάτι δεν εξελιχθεί όπως θα περιμένατε, μην απογοητευτείτε. Άλλωστε, σε μια πορεία η οποία τώρα ξεκινάει, οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και το ταξίδι μεγάλο και ενδιαφέρον. Το σημαντικό είναι να αγωνίζεστε και να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκομίζετε εμπειρίες που θα σας κάνουν καλύτερες και καλύτερους. Θερμές ευχές απευθύνω και στους δικούς σας ανθρώπους καθώς στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που σας στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην προσπάθειά σας.  Καλή Επιτυχία.

Ο Διευθυντής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δημήτρης Μαρκάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις