Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

Τιμώντας  το πρόσωπό σας και τον θεσμικό σας ρόλο θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ολόθερμη στήριξη που είχαμε από Εσάς, τον Αντιπεριφερειάρχη σας κύριο Σταύρο Τραυλό, τις εποπτευόμενες Υπηρεσίες σας στην Π.Ι.Ν καθώς και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Ιονίων Νήσων προκειμένου να δρομολογηθεί η πολυπόθητη ένταξη του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία που είχατε με τον Βουλευτή του νομού μας κύριο Παναγή Καππάτο, και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης των νησιών μας, τα κόμματα, τους φορείς και τις συλλογικότητες για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Όταν επισκεφθήκατε για πρώτη φορά με την νέα σας θεσμική ιδιότητα τον Πόρο και συμμετείχατε μαζί με όλο σας το επιτελείο στην εκδήλωση που είχαμε διοργανώσει την  7η Οκτωβρίου του 2019 για την υπόθεση της ένταξης του μνημείου στο ΕΣΠΑ μας δώσατε δημοσίως μια υπόσχεση, ότι θα κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την προστασία και την ανάδειξη αυτού του μνημείου, μια υπόσχεση την οποία όχι μόνο τηρήσατε στο έπακρο αλλά ξέρω από πρώτο χέρι το πόσο πολύ αγωνιστήκατε για να ανατραπούν δρομολογημένες αποφάσεις και αντιλήψεις που οδηγούσαν την υπόθεση αυτή σε ένα πλήρες ναυάγιο.

Με μεγάλη ικανοποίηση  διάβασα στο δελτίο τύπου που εκδώσατε, μετά την δική σας υπογραφή για την ένταξη του μνημείου στο τρέχον ΕΣΠΑ, την πρόθεσή σας να επισκεφθείτε την περιοχή μας και να παρουσιάσετε το ολοκληρωμένο σχέδιο που αφορά το μνημείο και τις σχετικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι θα μας δώσετε την ευκαιρία όχι μόνο να σας ευχαριστήσουμε και από κοντά, αλλά να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς για την πορεία της υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

 Αναμένοντας την παρουσία σας στην περιοχή μας σας στέλνουμε μαζί με τις ευχαριστίες μας τους θερμούς μας χαιρετισμούς  σε Εσάς, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας.

Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση

Μάκης Μεταξάς
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις