Περιβαλλοντική εκδήλωση στο Βαθύ της Ιθάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Περιβαλλοντική εκδήλωση στο Βαθύ της Ιθάκης

για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas βρίσκεται στην Ιθάκη και σας προσκαλεί σε περιβαλλοντική εκδήλωση στην πλατεία στο Βαθύ, Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει μήνυμα ο Δήμαρχος, κος Διονύσης Γερ. Στανίτσας, ο Γιώργος Λίλας της Odyssey Outdoor Activities, καθώς και εκπρόσωπος της Healthy Seas, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη σημαντική περιβαλλοντική δράση που θα εκτυλιχθεί στο νησί την ακόλουθη εβδομάδα με τη συμμετοχή ομάδας 40 ατόμων, οι περισσότεροι εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ τους 20 δύτες.

Με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, η Healthy Seas και συνεργαζόμενοι φορείς, θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τον εξοπλισμό και τα κλουβιά εγκαταλελειμμένης ιχθυοκαλλιέργειας που από το 2012 ρυπαίνουν το ακρωτήριο της Μακριάς Πούντας προκαλώντας καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Χορηγοί είναι η Hyundai Motor ενώ πολύτιμος υποστηρικτής είναι η Kefalonia Fisheries. Άλλοι συνεργάτες της δράσης είναι η Εναλεία και η Αquatic Dive Center.

Σήμερα, 8 Ιούνίου, η ομάδα της Ηealthy Seas θα υποδεχτεί τους κατοίκους του νησιού για να τους ενημερώσει επίσης για την αλιεία φάντασμα1, ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι θάλασσες του πλανήτη. Θα προσφέρονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους, όπως καλλιτεχνικές κατασκευές και τελευταίας τεχνολογίας εικονική πραγματικότητα.

Η Healthy Seas ξεκίνησε το 2013 από την Ολλανδία και πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες της Ευρώπης (στην Ελλάδα από το 2015), τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο. Σκοπός της είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις θάλασσες, ειδικότερα τα δίχτυα αλιείας και η ανακύκλωσή τους σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούλιο η Healthy Seas είχε διεξάγει υποβρύχιους καθαρισμούς διάρκειας 5 ημερών στο ναυάγιο του Περσέα αλλά και σε άλλα σημεία γύρω από την Κεφαλονιά, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση συνολικά 500 κιλών χαμένων αλιευτικών εργαλείων από τη θάλασσα.

Όσοι εκπρόσωποι του Τύπου παρευρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας με τους διοργανωτές και να καλύψουν από κοντά τη δράση καθαρισμού που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.

TEΛΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Φωτογραφικό Υλικό:

https://www.dropbox.com/sh/o2rmco6ylywq3v7/AADPk7qM13HmCJS98D6grvZYa?dl=0

Επικοινωνία

Τζένη Ιωάννου
Communications Manager
Healthy Seas

Tel: 6974992349

Email: jenny.ioannou@healthyseas.org


Πληροφορίες για Συντάκτες:

Healthy Seas

Η περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas έχει στόχο την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις θάλασσες, ειδικότερα τα δίχτυα αλιείας και την ανακύκλωσή τους σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τα ανακτημένα αλιευτικά δίχτυα θα μετατραπούν και θα αναγεννηθούν από την Aquafil σε νήμα ECONYL®, μια υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως κάλτσες, μαγιό ή χαλιά.

https://healthyseas.org

1 Υπολογίζεται ότι 640.000 τόνοι αλιευτικά εργαλεία χάνονται ή εγκαταλείπονται στις θάλασσες και τους ωκεανούς κάθε χρόνο. Τα δίχτυα, που μοιάζουν σχεδόν αόρατα μέσα στο νερό, συνεχίζουν να παγιδεύουν και να σκοτώνουν θαλάσσια ζώα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις