Σοβαρές ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελαιόδεντρα προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κεφαλονιά Άμεσες ενέργειες από την Περιφερειακή Αρχή για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών

Σοβαρές ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελαιόδεντρα προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κεφαλονιά

Άμεσες ενέργειες από την Περιφερειακή Αρχή  για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών

Σοβαρές υπήρξαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην αμπελουργία και στα ελαιόδεντρα από την σφοδρή καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση που χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος της Κεφαλονιάς η οποία έξι μήνες μετά τον ΙΑΝΟ ταλαιπωρείται εκ νέου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ενημερωνόταν, από την πρώτη στιγμή, για την εξέλιξη του φαινομένου και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο από τον Αντιπεριφέρειαρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, βρέθηκε άμεσα στην ζώνη Ρομπόλας και ακολούθως στην Κατωγή Παλικής όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές τόσο από τους πληγέντες παραγωγούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και από τους οινοποιούς.

Στην συνεχεια επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς για τον άμεσο συντονισμό των ενεργειων προς αντιμετώπιση των συνεπειων της χαλαζοπτωσης.

Ο κ. Κουρής ενημερωσε για το μεγεθος της καταστροφης τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποιος ανταποκριθηκε άμεσα και πληροφορησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου πως από την Δευτέρα 17 Μαϊου 2021 θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αποζημίωσης όσων παραγωγών οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις