Μόνο για κρουαζιερόπλοια και τουριστική χρήση θέλουν το σύνολο του κόλπου του Αργοστολίου (Αργοστόλι – Δράπανο κ.ο.κ.) οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του Παρίση που “γύρισαν την πλάτη” στον Μιχαλάτο

Δύο διαφορετικοί κόσμοι ήλθαν σε σύγκρουση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου. Από την μία πλευρά ήταν η δημοτική αρχή Μιχαλάτου που με πάθος υπερασπίσθηκε την λογική ο κόλπος του Αργοστολίου να παραμείνει χώρος μεταφοράς “στόκου” κι απλά να… “πάει στο Δράπανο” (λες και το Δράπανο δεν είναι περιοχή του Αργοστολίου και δη η ¨βιτρίνα του”) κι άλλη πλευρά ήταν αυτή που αρνήθηκε τον δήθεν μονόδρομο πως… “μόνο στον ευρύτερο κόλπο του Αργοστολίου μπορεί να υπάρξει εμπορικό λιμάνι μόνο και μόνο γιατί αυτό γίνεται επί δεκαετίες!!!”

Την πρόταση του Μιχαλάτου για διατήρηση της μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόλπο του Αργοστολίου κι ειδικότερα στο Δράπανο στήριξε η παράταξή του , ο Διονύσης Λυκούδης κι ο Νίκος Μενάγιας από την παράταξη Παρίση και η παράταξη Παντελειού .

Αντίθετα η πλειοψηφία της παράταξης Παρίση (Παρίσης , Ανουσάκης , Πολλάτος Διονύσης, Γιάννης Λυκούδης ,Νίκος Παπαδάτος, Άγγελός Κωνσταντάκης) δήλωσαν πως δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 να διαιωνίζεται μια κατάσταση που δημιουργήθηκε σε δεκαετίες που η εν γένει περιοχή του Αργοστολίου δεν ήταν τουριστική κι ότι είναι αδιανόητος ο ισχυρισμός πως δήθεν από όλη την Κεφαλονιά μόνο ο κόλπος του Αργοστολίου προσφέρεται για μεταφορά εμπορευμάτων.

Ο Μάκης Φόρτες ψήφισε την δική του πρόταση για αναβολή του θέματος για περαιτέρω διαβουλεύσεις με το Υπουργείο ώστε να βρεθεί μια λύση κοινής αποδοχής ενώ η παράταξη του Κ.Κ.Ε. (Κουρούκλης – Γρηγορόπουλος) ψήφισε την δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία το η περιοχή του Αργοστολίου παραδόθηκε ξανά , από όσους ψήφισαν την πρόταση Μιχαλάτου, στην γνωστή μεγάλη επιχείρηση που θα χρησιμοποιεί ξανά τον κόλπο του Αργοστολίου για τα δικά της συμφέροντα κι όχι για ανάπτυξη του νησιού και των λαϊκών στρωμάτων .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις