Ο Αλέξης Μοσχονάς “κατακεραυνώνει” το Μιχαλάτο: Θεόφιλε εγώ “δεν καβάτζωνα” τους κουμπάρους μου”

Σε μία ιδιαίτερη δεικτική επίθεση εις βάρος του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου προέβη ο Αλέξης Μοσχονάς κάνοντας αναφορά για απευθείας αναθέσεις σε “κουμπάρους” και “όμορφο κόσμο μυστικό αγγελικά πλασμένο” από τον Θεόφιλο.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Μοσχονά.

Ούτε χρέη σας άφησα κ. Μιχαλάτε, ούτε «καβάτζωνα» τους κουμπάρους μου σε αντίθεση με εσάς .

 Επειδή ο κ. Μιχαλάτος αν και από ορεινό χωριό λησμόνησε την παροιμία περί αποφυγής  «ξυσίματος στη γλίτσα του τσοπάνη» και δεδομένου ότι επιχείρησε με προκλητικό τρόπο, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, να κρυφθεί για την δική του προσωπική ανικανότητα και την έλλειψη παραγωγής έργου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πίσω από εν ψυχρώ ψευδείς  και συκοφαντικές δηλώσεις περί τάχα χρεών που βρήκε από τη θητεία μου, του τονίζω δημόσια τα εξής :

Α) Του παρέδωσα στο ταμείο του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης πάνω από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ( 1. 200.000) ευρώ , ρευστά και διαθέσιμα, με τα οποία ασφαλώς μπορούσε να εξοφλήσει χωρίς κανένα πρόβλημα τις όποιες συγκεντρωθείσες, για λόγους γραφειοκρατικούς, οφειλές για ρεύμα και νερό που βεβαίως ήταν  συντριπτικά  μικρότερες. Επομένως τα περί τάχα δημιουργίας προβλημάτων κατά τη θητεία Μιχαλάτου από οφειλές που βρήκε προς  ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ είναι μυθεύματα και γελοιότητες, αφού τα χρήματα που του άφησα ήταν πολλαπλάσια από τις οφειλές .Δηλαδή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης παραδόθηκε από εμένα  πλεονασματικό και χωρίς κανένα πρόβλημα και με «γερό» ταμείο που μπορούσε να καλύψει τις όποιες τρέχουσες ή συγκεντρωθείσες οφειλές, όχι μόνο από ρεύμα και νερό αλλά και για οποιοδήποτε λόγο.

Β) Επί θητείας μου δεν «καβάτζωσα » ούτε κουμπάρους μου ούτε κουμπάρους των κουμπάρων μου αλλά προσπάθησα να είμαι δίκαιος κι αντικειμενικός κατά την διαχείρισή μου.  Αντίθετα κατά τη μέχρι σήμερα περίοδο Μιχαλάτου  η εταιρεία «ΝΑΥΛΟΧΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» με μοναδικό ιδιοκτήτη τον αδελφό του κουμπάρου του Παναγή Δενδρινό έχει «σηκώσει» από το Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης με απ΄ ευθείας αναθέσεις  το ποσό των 43.873,6 ευρώ ενώ  ο γιος του κουμπάρου του κουμπάρου του ηλεκτρολόγος Καβαλλιεράτος Γεράσιμος έχει «σηκώσει» από το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης το ποσό των      85. 970, 66 ευρώ. Αυτά ενδεικτικά και προκειμένου να μην εισχωρήσω και σε άλλες απευθείας αναθέσεις ή σε περαιτέρω αναλύσεις. Επομένως ο κύριος Μιχαλάτος όταν μιλά για την θητεία καλό είναι «να έχει πλύνει το στόμα του με σαπούνι»…Υπενθυμίζω όμως πως όσο ήμουν εγώ πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης οι απευθείας αναθέσεις,  για την αντιμετώπιση των ζητημάτων και των καθημερινών προβλημάτων, από τα τοπικά ΜΜΕ του κ. Μιχαλάτου παρουσιάζονταν ως κάτι « κακό και επιλήψιμο», ενώ τώρα που το πολιτικό αφεντικό τους κάνει την μία πίσω από την άλλη, θεωρούνται «άμεμπτες και κρυστάλινες».

Κύριε  Μιχαλάτε «κάνε τη «δουλίτσα σου», κανείς δεν σε ενοχλεί και κανείς δεν ασχολείται μαζί σου. Όταν όμως θα επικαλείσαι απροκάλυπτα ψεύδη για να κρύψεις την πολιτική σου γύμνια και την αδυναμία σου να παράγεις ουσιαστικό έργο προς όφελος των Κεφαλονιτών, τότε «θα φωτίζω τον υπέροχο μυστικό  κόσμο», του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης επί των ημερών σου, «αγγελικά πλασμένου»!!!

 

                                               Αλέξης Μοσχονάς

                                 Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς κι Ιθάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις