Οι αμιγώς φρυγανικές εκτάσεις στα νησιά μας δε χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές

Οι αμιγώς φρυγανικές εκτάσεις στα νησιά μας δε χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές

Με γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Αμυρά, οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο με φρύγανα και ασπάλαθους δε συγκεντρώνουν πλέον τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως δασικές, αλλά χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές, αγροτικές ή βραχώδεις.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική καθώς υπάρχουν εκτάσεις που καλύπτονται με ασπάλαθο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ακολουθεί η ρύθμιση ακόμα πιο σημαντικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα νησιά του Ιονίου και η αναπροσαρμογή των δασικών χαρτών. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου και στόχος μας είναι αυτό να περιλαμβάνει μια ρύθμιση που να εναρμονίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων με την διαδικασία που ακολουθεί η δημόσια διοίκηση.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να επιλύσει εκκρεμότητες δεκαετιών και είμαι αισιόδοξος ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις