Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενισχύει τα νησιά μας Ομιλία για το Σ/Ν του Υπ. Εσωτερικών

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενισχύει τα νησιά μας

Ομιλία για το Σ/Ν του Υπ. Εσωτερικών

 

Ψηφίσαμε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Όσον αφορά στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, κατά την εισήγησή μου στη συζήτηση της Ολομέλειας επισήμανα το γεγονός πως ποτέ ξανά  δεν ενισχύθηκαν σε αυτό το βαθμό όσο σήμερα με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τους Δήμους των νησιών μας να απορροφούν συνολικά 52 εκ. ευρώ.

Με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών ενισχύουμε την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και παρέχουμε τα εχέγγυα στη δημόσια διοίκηση να αναπτύξει ανεξάρτητα ένα θεσμικά υγιές και υπηρεσιακά άρτιο σύστημα εσωτερικού ελέγχου και ακεραιότητας.

Την ίδια ώρα, κωδικοποιούμε και εκσυγχρονίζουμε  ένα κατακερματισμένο θεσμικό πλαίσιο, που δίνει προτεραιότητα στη βελτίωση των δομών και διαδικασιών της δημόσιας διακυβέρνησης και ταυτοχρόνως ενισχύει τους μηχανισμούς διαφάνειας και λογοδοσίας.

Τέλος, από  την οικονομική διαχείριση, τις προμήθειες και τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην αξιολόγηση της απόδοσης, την ακεραιότητα και την εσωτερική υπηρεσιακή επικοινωνία, με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου καλύπτουμε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα.

Αναλυτικά η παρέμβασή μου στον σύνδεσμό: https://bit.ly/3e2XgOs

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις