Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Σειρά παραγωγικών συναντήσεων πραγματοποιήσαμε τη Τρίτη 6 Απριλίου με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στην Αθήνα.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Στέλιο Πέτσα θέσαμε επί τάπητος το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Σχέδιο του Δημάρχου για τη συμμετοχή του Δήμου Ληξουρίου σε αυτό, την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας σε συνέχεια των καταστροφών που επέφερε ο κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» καθώς και την επισκευή του Δημαρχείου Ληξουρίου.

Ακόμη, τα υπόλοιπα της χρηματοδότησης του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» καθώς η ανακατασκευή της ράμπας αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ στα Λέπεδα, ήταν ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντησή μας με τον κ. Πέτσα.

Αφού, τέλος,  ευχαρίστησα τον κ. Υπουργό για τις οικονομικές ενισχύσεις στο πλαίσιο των δραματικών επιπτώσεων του «ΙΑΝΟΥ» που απέσπασαν οι Δήμοι των νησιών μας του ζήτησα να σταθεί αρωγός στη περεταίρω στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων όπου αυτό καθίσταται αναγκαίο.   

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου συζητήσαμε την υλοποίηση του εμβληματικού έργου δημιουργίας εργοστασίου αφαλάτωσης στο Ληξούρι ύψους 4,5 εκ. ευρώ καθώς επίσης και την επέκταση του  δικτύου ύδρευσης στη Παραλία των Πετανών.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως η Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας  και προσωπικά τόσο ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης όσο και η Γενική Γραμματέας κ. Καλογήρου παραμένουν σταθερά κοντά στο τόπο μας δίνοντας λύση στα προβλήματα που αναδεικνύουμε.

Μετά το πέρας των συναντήσεών μας ευχαρίστησα τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη για τη συνεργασία μας δηλώνοντάς του τη πρόθεσή μου να είμαι πάντοτε παρών για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στα νησιά μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις