Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Το Θέατρο μας έμαθε για τη σύγκρουση του κράτους με τον Πολίτη, του Θεϊκού  με τον άνθρωπο, της κοινωνίας με το άτομο, ανάμεσα σε αυτό που επιθυμούμε και στο σωστό, στην ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να θέλει να βλέπει αυτά που τον ευχαριστούν σε αντίθεση με αυτά που τον δυσαρεστούν, να ξεπερνά αυτά που η αντοχή του ή δύναμη του μπορεί να υπομείνει.  Το Θέατρο όμως μας έμαθε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας  να έχουμε ελεύθερη βούληση.

Το Θέατρο μας έμαθε την ανάγκη να πιστεύουμε στον θεό αλλά και να αναιρούμε αυτή την πίστη ζητώντας αποδείξεις και ταυτόχρονα την αγωνία μας να ορίσουμε την μοίρα μας ξεφεύγοντας από το πεπρωμένο μας.

Το Θέατρο θίγει πολλά υπαρξιακά ζητήματα, μα πάνω από όλα δημιουργεί εκείνη την μαγεία που κάνει τους ανθρώπινους πόνους υποφερτούς.

Πάνος Βαρδάκος

[Σκηνοθέτης- ηθοποιός]
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις