Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

 

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

 

Τιμούμε σήμερα, με την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, τόσο τους αγώνες για  την ισότητα και την αξιοπρέπεια των γυναικών, όσο και τη προστασία τους από την εκμετάλλευση και τη βία.

Με την Ημέρα να έχει καθιερωθεί την 8η Μαρτίου ώστε να μας υπενθυμίζει ότι το αυτονόητο της ισότητας των φύλων είναι ένας διαρκής αγώνας, οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του εν λόγω μηνύματος.

Η θέση και ο ρόλος της γυναίκας τίθενται στο επίκεντρο μιας υγειονομικής κρίσης που επιδρά καθοριστικά στην οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή.

Ζητήματα όπως τα κοινωνικά δικαιώματα, η ενδοοικογενειακή βία και οι συνθήκες επαγγελματικής δραστηριότητας αναδεικνύουν την ισότητα των φύλων σε κεντρική συζήτηση.

Έναν αιώνα μετά, οι αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση βρίσκουν τη κοινωνία μας να έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά.

Με τις γυναίκες να συμμετέχουν ενεργά στην επιστήμη, τη πολιτική, την οικονομία και τη κοινωνία η συζήτηση που -πρέπει να- μας αφορά βρίσκεται στην ενδυνάμωση της θεσμικής παρουσίας της Γυναίκας στη δημόσια ζωή.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις