Αδιάφορος ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Ν. Κουρκουμέλης για τις ζημιές που προκαλούν τα άλογα του Αίνου στην πεδιάδα του Ελειού-“Ρίχνει το μπαλάκι” στο Φορέα Διαχείρησης του Αίνου

Το θέμα των ζημιών που προκαλούν τα άλογα του Αίνου στην πεδιάδα του Ελειού (Μαυράτα, Θηράμονα, Χιονάτα κ.λπ) αλλά και των τυγχόν κινδύνων που μπορεί να προκληθούν εις βάρος ανθρώπων και ιδίως παιδιών τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” Νίκο Ανουσάκη, ο οποίος με παρέμβασή του ζήτησε τα άλογα του Αίνου αφενός να προστατευθούν με απόλυτο τρόπο και αφετέρου να ληφθούν μέτρα (πχ ταϊστρες) ώστε αυτά να παραμένουν στο βουνό και να μην κατεβαίνουν στα χωριά. Μάλιστα ο κ. Ανουσάκης καυτηρίασε ότι πρώτη φορά στα χρονικά επί Δημαρχείας Θεόφιλου Μιχαλάτου και επί Αντιδημαρχείας Νίκου Κουρκουμέλη τα άλογα φτάνουν μέχρι την πεδιάδα του Ελειού προκαλώντας μεγάλες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπους.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης ήταν χαρακτηριστικά αδιάφορος λέγοντας: “Και τι να κάνουμε; Έχω μιλήσει με το Φορεά Διαχείρησης του Αίνου και μου λένε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα, δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, τα άλογα δεν είναι επιθετικά, απλά πρέπει τα παιδιά να μην τα πλησιάζουν, όσο δεν αφορά τις ζημιές ας πάνε οι κάτοικοι των Μαυράτωνμ Θηραμμόνων, Χιονάτων κ.λπ, στον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει”!!!

Η παθητική στάση του Αντιδήμαρχου Ελειού-Πρόννων Νίκου Κουρκουμέλη προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Κουρούκλη που δήλωσε ότι είναι ντροπή αυτά που λέει ο Αντιδήμαρχος και ότι πρέπει άμεσα να έρθει σε συνεννόηση με το Φορέα Διαχείρησης του Αίνου και την Διεύθυνση Δασών ώστε να ληφθούν μέτρα προκειμένου τα άλογα να παραμένουν στο φυσικό του χώρο που είναι το βουνό.

Μετά από όλα αυτά αναμένουμε τις τοποθετήσεις του Φιορέα Διαχείρησης του Αίνου και της Διεύθυνσης Δασών αφού ουσιασικά ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης “έριξε το μπαλάκι” σε αυτούς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις