Νέα έγκριση οικονομικής ενίσχυσης 2.000.000 ευρώ για τα νησιά μας

Νέα έγκριση οικονομικής ενίσχυσης 2.000.000 ευρώ για τα νησιά μας

 

Σήμερα ενημερώθηκα για μια πολύ θετική εξέλιξη που αναμέναμε για το νομό μας. Από το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε ακόμα ένα μεγάλο ποσό ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις ανάγκες έργων αποκατάστασης από καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός».

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ θα κατανεμηθεί ως εξής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία:

  • Δήμος Αργοστολίου: 300.000 ευρώ
  • Δήμος Ληξουρίου: 500.000 ευρώ
  • Δήμος Σάμης: 700.000 ευρώ
  • Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: 500.000 ευρώ

Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική βοήθεια που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επιλύσει προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος έχει δείξει από την αρχή αυτής της κρίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του τόπου μας. Έχει δει από κοντά τα προβλήματα, ενώ καταβάλλει και μεγάλες προσπάθειες για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να πετύχουμε την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στα νησιά μας από τον «Ιανό».

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις