Στη Βουλή η ρύθμιση για την ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου

Στη Βουλή η ρύθμιση για την ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου

 

Κατατέθηκε προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

Το άρθρο 62 του Σχεδίου Νόμου αφορά στην τροποποίηση του άρθρου 43 του ν. 4305/2014 και περιλαμβάνει πολεοδομικές ρυθμίσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου.

Η νομοθετική ρύθμιση αποτελούσε μια από τις προϋποθέσεις για την ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη διαδικασία σύνταξης μελέτης και δημοπράτησης του έργου.

Λόγω της μειωμένης ταχύτητας επεξεργασίας νομοσχεδίων που η πανδημία έχει επιφέρει, υπήρξε καθυστέρηση λίγων μηνών στην εισαγωγή της ρύθμισης.

Ευχαριστώ τις υπηρεσίες του Υπουργείου που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, καθώς και τον Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος είχε επισκεφθεί το Ληξούρι και δεσμεύτηκε στους πολίτες για την νομοθέτηση της σχετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις