Σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών που δεν έχουν ΑΜΚΑ στη διαδικασία εμβολιασμού

Σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών που δεν έχουν ΑΜΚΑ στη διαδικασία εμβολιασμού

 

Η διαδικασία εμβολιασμού για τον Κορονοϊό, είναι από τις μεγαλύτερες διαχειριστικές προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών για την Ελλάδα. Μέσα από αυτήν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συνεχώς νέα ζητήματα.

Περίπου 2.000 συμπολίτες μας που ζουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και προέρχονται κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν ΑΜΚΑ ώστε να ενταχθούν στην κύρια διαδικασία για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Ενώ υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν ΑΜΚΑ μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή, οι εμβολιασμοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας.

Σήμερα συζήτησα το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους. Του εξήγησα την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νομό μας η συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας με νομοθετική ρύθμιση θα δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία ΑΜΚΑ, που θα μπορεί να αποδοθεί σε αυτή την ομάδα συμπολιτών μας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στη διαδικασία εμβολιασμού.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις