Η Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς “αδειάζει” τον ιδιώτη “Αρχαιολόγο” Μάκη Μεταξά και τον πρόεδρο του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτου για τον Τάφο στα Τζαννάτα

Με μία λιτή αλλά ξεκάθαρη δημοσίευσή της η Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς “αδειάζει” τους ισχυρισμούς και τις θεωρίες του ιδιώτη “αρχαιολόγου” πρώην Νομάρχη (το μακρινό 1994) Μάκη Μεταξά και του προέδρου του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτου και καθιστά σαφές ότι χειρίζεται το θέμα του Τάφου των Τζαννάτων κατά νόμον με σοβαρότητα και θεσμικά.
Ο πρώην Νομάρχης Κεφαλονιάς (το μακρινό 1994) Μάκης Μεταξάς που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς για τις “ανακρίβειες και τις ακυρολεξίες” 
Μάλιστα στην δημοσίευσή της η Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς δεν διστάζει να χρησιμοποιεί όρους όπως “ανακρίβειες” και “ακυρολεξίες” μεταθέτοντας τις ενστάσεις των Μάκη Μεταξά και Οδυσσέα Γαλιατσάτου στο πεδίο της γραφικότητας.
Ο πρόεδρος του Πόρου που ακολουθεί πιστά τον Μάκη Μεταξά και που έμμεσα “καρφώνει” και αυτόν η Εφορία Αρχαιοτήτων
Ας δούμε όμως της ανάρτηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς:
“Ενημερώνουμε ότι όλα όσα γράφονται και ακούγονται από πολλές πλευρές τις τελευταίες ημέρες και σχεδόν copy-paste αναπαράγουν ανακρίβειες και ακυρολεξίες, αγνοούν τα γεγονότα, τις νόμιμες διαδικασίες και τα επιστημονικά δεδομένα. Ως εκ τούτων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η μόνη αρμόδια για την προστασία, μελέτη και ανάδειξη των Αρχαιοτήτων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, ο μόνος φορέας που πληροί τα επιστημονικά και διοικητικά εχέγγυα διαχειριστικής και ερευνητικής – επιστημονικής επάρκειας, κινείται και θα κινείται πάντοτε βάσει των Νόμων, και των κανόνων της Επιστήμης.
Εν πάση περιπτώσει, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Εφορεία διεκδίκησε και έχει εξασφαλίσει περί τα 4.000.000 Ευρώ για την προστασία και ανάδειξη της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς των νησιών μας. Τα έργα μας ξεκινούν…”Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις