Στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΠΙΝ θα πρέπει να ενταχθούν και πολύ μικρές επιχειρήσεις

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Συνάδελφοι όπως ήδη γνωρίζετε από τα ΜΜΕ η Κεφαλονιά  βρίσκεται από σήμερα στην κόκκινη ζώνη κινδύνου από την πανδημία και ισχύουν νέα μέτρα περιορισμού –  επισυνάπτεται σχετικό ΦΕΚ 648B/2021 (επίπεδο αυξημένου κινδύνου)  όσον αφορά την λειτουργία των καταστημάτων.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΙΝ της 19-2-2021  κατά την συζήτηση του θέματος «Αύξηση, διεύρυνση και αναπροσαρμογή των όρων του προγράμματος ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid -19’’» ο Σύλλογος μας με παρέμβαση του, εξέθεσε την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που βιώνουν όλες οι πολύ μικρές κυρίως επιχειρήσεις –  μέλη μας –  και υποστήριξε την άποψη ότι στο νέο χρηματοδοτικό  πρόγραμμα που θα τρέξει από την Π. Ι.Ν., θα πρέπει να τεθούν  κριτήρια αξιολόγησης που να επιτρέψουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες πολύ μικρές επιχειρήσεις να επιδοτηθούν και αυτές, με έστω και ένα μικρό ποσόν, γιατί υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης  του συνόλου σχεδόν, των πολύ μικρών και οικογενειακών κυρίως επιχειρήσεων του νομού μας .

 Επ’ αυτού, θα κατατεθούν από τον Σύλλογο στην αρμόδια υπηρεσία της ΠΙΝ συγκεκριμένες προτάσεις άμεσα.

Η Διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις