Δήμος Ληξουρίου: Ζητήσαμε δεύτερο έλεγχο ιικού φορτίου-Αίτημα για κλείσιμο σχολείων λόγω covid

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού στο Ληξούρι τις 16/2/21 παρουσιάστηκε αυξημένο ιικό φορτίο πράγμα που υποδηλώνει την ύπαρξη ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού.
Μεταβιβάσαμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων στον καθηγητή αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ κ. Θωμαΐδη προκειμένου να μας καθοδηγήσει για τις περαιτέρω ενέργειες και ζητήσαμε να γίνει δεύτερος έλεγχος άμεσα προκειμένου να διαπιστωθεί η τάση του ιικού φορτίου.
Συνιστούμε στους πολίτες μεγάλη προσοχή και πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στον περιορισμό των μετακινήσεων και των επαφών.
Ταυτόχρονα σε τηλεδιάσκεψη με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και τους Δημάρχους που ολοκληρώθηκε πριν λίγο αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στον ΕΟΔΥ για να σταλεί μια ακόμη Κινητή Μονάδα Υγείας στην Κεφαλονιά προκειμένου να πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ στον γενικό πληθυσμό.
Παράλληλα η ΚΟΜΥ που βρίσκεται ήδη στο νησί τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το Δήμο Ληξουρίου για την πραγματοποίηση ελέγχων.
Τέλος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν δίνεται το δικαίωμα στην Περιφέρεια ή στους Δήμους να αποφασίζουν για το κλείσιμο των σχολείων λόγω covid.
Για το λόγο αυτό όλοι οι Δήμαρχοι καταθέσαμε αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολείων για μια εβδομάδα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δεκτό.
Έτσι τη Δευτέρα 22/2/21 όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από αυτές που έχει βγει απόφαση από την περασμένη εβδομάδα για αναστολή της λειτουργίας τους.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις