Η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος

ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος στα πλαίσια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Μια απόφαση,  όμως, που δεν μπορεί να τεκμηριωθεί από τη στιγμή που οι επιστήμονες επιτρέπουν την άσκηση αθλητικών δραστηριοτήτων κατά μόνας.

Είναι, άλλωστε,  κοινά αποδεκτό ότι τόσο το κυνήγι όσο και το ψάρεμα συνιστούν αθλητικές δραστηριότητες και μάλιστα από τις κατεξοχήν ατομικές. Ασκούνται σε απόκεντρες περιοχές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λόγο συνωστισμού πολλών ατόμων  σε περιορισμένο χώρο και, κατά συνέπεια, δεν αποτελούν αιτία μετάδοσης του ιού.

Δεδομένου του σταδιακού ανοίγματος των δραστηριοτήτων, θα παρακαλούσαμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν άμεσα  την απόφασή τους για το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα και να άρουν τη σχετική απαγόρευση.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα της επιλογής της σωματικής άσκησης που μας ταιριάζει/ευχαριστεί ως άτομα.

Εκ του Γραφείο Δημάρχου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις