Ανδρέας Κωνσταντάτος: Κινδυνεύουμε από την απόλυτη ξεφτίλα-Να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή!

Ο γνωστός Κεφαλονίτης δημοσιογράφος, Ανδρέας Κωνσταντάτος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο fb  σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην διάσημη παραλία του νησιού μας τον Μύρτο μετά την επέλαση του κυκλώνα “Ιανού”.
Ας δούμε όμως τι γράφει:
Κινδυνεύουμε από την απόλυτη ξεφτίλα. Να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή.
Έχουν περάσει πέντε μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού” και η παραλία, παραμένει θαμμένη στα μπάζα.
Χιλιάδες τόνοι από φερτά υλικά την έχουν καλύψει, σε πολύ μεγάλη έκταση και έχουν καταστρέψει τις υποδομές της. Καντίνα, WC, πάρκινγκ έχουν εξαφανιστεί.
Ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές και έχει καταστεί επικίνδυνος για τα ΙΧ.
Το πιο εφιαλτικό σενάριο, όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής,
είναι τα μπάζα και ο πηλός που κατέβηκαν από τα γύρω βουνά, σιγά σιγά, να παρασυρθούν, από τα μεγάλα κύματα στη θάλασσα και να αλλοιώσουν, το μοναδικό χρώμα του Μύρτου.
Σε μια χρονική περίοδο που δυο πανέμορφα χωριά, η Άσσος και η Αγία Ευφημία έχουν τραυματιστεί από τον τυφώνα του Σεπτεμβρίου, η αδιαφορία των τοπικών αρχών, να διασώσουν τη φημισμένη παραλία του Μύρτου, αποτελεί συνταγή καταστροφής , εν όψει της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο για το βόρειο τμήμα αλλά για όλη την Κεφαλονιά.
Αν δεν ανοίξει ο Μύρτος, θα θαμπώσει, η εικόνα όλου του νησιού.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις