ΙΑΝΟΣ, διαχείριση απορριμμάτων και ΕΣΠΑ στο τραπέζι των συζητήσεων Συνάντηση Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με Δημάρχους της Κεφαλονιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ     

 

06  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΙΑΝΟΣ, διαχείριση απορριμμάτων και ΕΣΠΑ στο τραπέζι των συζητήσεων

Συνάντηση Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με Δημάρχους της Κεφαλονιάς

Μια σειρά από σημαντικά και επίκαιρα θέματα των πολιτών απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τους Δημάρχους Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, Σάμης Γεράσιμο Μονιά και Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Κεφαλονιά.

Αντάλλαξαν ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις σε υποδομές στο πλαίσιο της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τον ΙΑΝΟ αλλά και εν γένει για την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους Δήμους της Κεφαλονιάς σε θέματα αναπτυξιακά, όπως και την εξέλιξη έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ληξουρίου Χρήστος Βολτέρας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, τους Δημάρχους ότι έχει εγκριθεί ένα ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ως πρώτο βήμα για την χρηματοδότηση μελετών και έργων αποκατάστασης, ενώ έχει εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Παλοστή.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) της Παλλικής, η οποία αποτελεί ένα σοβαρό χρηματοδοτικό εργαλείο, που εκκρεμεί από τους σεισμούς του 2014 προκειμένου η περιοχή να ξεπεράσει τα προβλήματα, να ενισχύσει τις απαιτούμενες υποδομές και να δημιουργήσει δομές για την αντισεισμική έρευνα και συμπεριφορά.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, ακόμη, πως η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, με συνεργασία όλων των Δήμων, αποτελεί το βασικό στόχο του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς έτσι επιτυγχάνεται ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διαχείριση και η χρηματοδότηση του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με προοπτική για την ποιότητα ζωής και την αξιόπιστη τουριστική ταυτότητα.

Ζήτησε, δε, απο το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο να οριστικοποιήσει τη θέση του Δήμου Αργοστολίου στο νέο Φορέα και να παίξει ενεργό ρόλο υπενθυμίζοντας ότι το Αργοστόλι έχει οριστεί ως η έδρα του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις