Αυτές τις γιορτές…

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ……

Τούτη την χρονιά ,  λιτές ,  διακριτικές, μοναχικές, οι ημέρες αυτές οφείλουν να είναι πιο ουσιαστικές , πιο ανθρώπινες , πιο ειλικρινά, πιο βαθιά εορταστικές από κάθε άλλη φορά.

 Συχνά η χλιδάτη ατμόσφαιρα, η ολονύχτια διασκέδαση, η έντονη καταναλωτική διάθεση επισκίαζε το νόημα και την αξία όλων αυτών που αντιπροσωπεύουν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και ο ερχομός του νέου χρόνου. Την ζεστασιά , την ευαισθησία, την περίσκεψη, την αλληλέγγυα διάθεση , τον εσωτερικό διαλογισμό, απολογισμό και την κάθαρση που προηγείται , της οποιαδήποτε θρησκευτικής περιόδου αλλά και  της ανανέωσης που προσδοκούμε να φέρει ο νέος χρόνος.

Οι συνθήκες του εγκλεισμού όσο επώδυνες κι αν είναι για όλους, είναι μια πραγματική ευκαιρία να συναισθανθούμε εσωτερικά το μεγαλείο αυτών των ημερών , να αναζητήσουμε εκείνο χαμένο, μπερδεμένο, αποπροσανατολισμένο  άνθρωπο μέσα μας , να νιώσουμε αγάπη και να έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλο χωρίς φτιασίδια , πανηγυρισμούς , χωρίς υπερβολές.

Η απλότητα, η αλήθεια και η ειλικρίνεια της ψυχής μας  ας είναι  τα στολίδια τούτων των εορτών κι ο νέος χρόνος ας φέρει στην επιφάνεια την αλλαγή, απαλλάσσοντας μας  από οτιδήποτε ψεύτικο,  νοσηρό, από οτιδήποτε απειλεί την κρίση, την σκέψη, τις αξίες και την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Οι φετινές γιορτές ας γίνουν όπλο ενδυνάμωσης της ψυχής και του πνεύματός μας ,χωρίς το περιτύλιγμα των υλικών παροχών και διασκεδάσεων. Ας θωρακίσουμε την υπόστασή μας, ας έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλο ουσιαστικά. Ας βιώσουμε εσωτερικά την δύναμη της γεννήσεως του Χριστού, ας αναγεννηθούμε οι ίδιοι στο καλοσώρισμα, του καινούργιου χρόνου.

Η πανδημία δεν επιτρέπει να έρθουμε  κοντά αγγίζοντας ο ένας στον άλλο.

 ΦΕΤΟΣ ΑΣ ΈΡΘΟΥΜΕ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις