Τουρισμός-επισιτισμός: άμεση στήριξη αντί για μείωση μισθών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τουρισμός-επισιτισμός: άμεση στήριξη αντί για μείωση μισθών

Να μην αποτελέσει η πανδημία πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό. Όπως είναι γνωστό κι όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους έχουν ήδη υποστεί τις μεγάλες συνέπειες της κρίσης στο εισόδημά τους, τόσο με τις αναστολές εργασίας όσο και με την εφαρμογή του δόγματος της κυβέρνησης «μισός μισθός-μισή δουλειά».

Είναι έτσι αδιανόητο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, να ζητάει μόνιμες μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 20% κατά τη διαπραγμάτευση για την κλαδική ΣΣΕ. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων για προστασία των δικαιωμάτων τους και τονίζει πως η ανάκαμψη στον τουρισμό το 2021 θα έλθει με κοινή προσπάθεια αντί της εξόντωσης των εργαζομένων και μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή και εστίαση στο 6%, όπως έχουμε ήδη προτείνει. Επίσης, προτείνουμε να γίνει υποχρεωτικά εκτελεστή η κλαδική σύμβαση εργασίας και οι 60.000 εποχιακά εργαζόμενοι να καλυφθούν με το επίδομα ανεργίας ως τον Απρίλιο.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις