ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ: “Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία.” Lock down στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

Η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την επικράτεια με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης από την πανδημία.

Το φανερώνουν άλλωστε τα στοιχεία που η ίδια ανακοίνωσε, το 86% των περιπτώσεων μεταδίδονται σε κλειστούς χώρους και το 4% σε ανοιχτούς.
Η απόφαση αυτή κρίνεται ως αντισυνταγματική ακόμη και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Είναι μια σαφώς πολιτική απόφαση.

Που με την σειρά της στοχεύει στο καθολικό πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής αντίστασης
Είναι μια απόφαση που επιβεβαιώνει το πόσο επικίνδυνη  είναι η κυβέρνηση για την υγεία και τις ζωές μας.
Είναι μια πολιτική επιλογή που διαμορφώνει τους όρους της νέας εποχής…
Μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα που καταργούν το οχτάωρο και της πληρωμένες υπερωρίες.
Εισάγει και ψηφίζει νομοσχέδια που κατακερματισμού τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Παγιώνει την ρατσιστική κυβερνητική ατζέντα στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Νομοθετεί την κατάργηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις και επιχειρεί στη πράξη την καταστολή τους.
Δίνει τέλος σε κάθε προστασία της κατοικίας.
Καθιστά το περιβάλλον βορά στις ορέξεις των εταιρειών και των επιχειρηματικών ομίλων πού λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας.
Στα εκβιαστικά διλήμματα που μας θέτουν
Lock down η ατομική ευθύνη?
Εμείς απαντούμε.
Ο Λαος θα σώσει τον λαό.!
Το Πολυτεχνείο  θα τους κατατρέχει και θα τους γίνει εφιάλτης γιατί τα αιτήματα του είναι επίκαιρα, συναντιούνται με τους αγώνες του σήμερα, ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών και όλων των εργαζομένων.
Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία είναι αγαθά που το σάπιο τους σύστημα αδυνατεί να τα παρέχει στην πλειοψηφία του κόσμου της βιοπάλης και της εργασίας.
Φέτος η συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και για την Υγεία, όπου εν μέσω πανδημίας και έπειτα από ένα εξάμηνο η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα μοιράσει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και εξοπλιστικά προγράμματα ενώ δεν έκανε τίποτε ουσιαστικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Οι πολίτες του δήμου Σάμης καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στους βασικούς τομείς της καθημερινότητάς μας, εργασία, υγεία, εκπαίδευση, καθώς επίσης και τη μεθοδική  χρησιμοποίηση του  κορωνοϊού covid 19   στοχεύοντας στην τρομοκράτηση και τον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
   ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις