Ηλίας Κουρκουμέλης: Θέλουμε τη συλλογή του μεγάλου Λειβαθινού Γεράσιμου Σκλάβου στη Λειβαθώ-Καλεί το Λειβαθινό Δήμαρχο Αργοστολίου Μιχαλάτο και την Αντιδήμαρχο Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου να συστρατευθούν σε αυτό το σκοπό

Σε μία δυναμική ανάρτηση προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης με την οποία ξεκαθαρίζει ότι είναι κοινό αίτημα των κατοίκων της Λειβαθούς η συλλογή του διάσημου συντοπίτη τους μεγάλου και σπουδαίου Λειβαθινού, Γεράσιμου Σκλάβου να εκτεθεί ακριβώς στην γενέτειρά του δηλαδή στην περιοχή της Λειβαθούς και πιο ειδικά στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων.

Ο Ηλίας Κουρκουμέλης καλεί τόσο το Λειβαθινό Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο όσο και την Αντιδήμαρχο Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου να συστρατευθούν σε αυτό τον ιερό σκοπό για την περιοχή τους.

“Χθες στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης της συλλογής των έργων του παγκόσμιου Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου στο δήμο μας εκ μέρους της οικογένειάς του. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για το νησί μας αυτή η σπουδαία παραχώρηση και ταυτόχρονα είμαστε ευγνώμονες όλοι ως Κεφαλονίτες. Όμως θέλω να καταθέσω κι εγώ ως πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς ότι η πρόταση που κατέθεσε η “Ισχυρή Κεφαλονιά” η έκθεση να τοποθετηθεί στη Λειβαθώ είναι απολύτως σωστή και πρέπει σ αυτήν την κατεύθυνση άμεσα να κινηθούμε.Θα είναι η μεγάλη μας ιστορική ευκαιρία με αφορμή την εγκατάσταση της τόσο σπουδαίας έκθεσης του διάσημου γλύπτη μας Γεράσιμου Σκλάβου στη Λειβαθώ, όπου και η γενέτειρά του η Λειβαθώ να γίνει προορισμός και να προβληθεί ως κοιτίδα του πολιτισμού και του πνεύματος και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Σε αυτή την πρόκληση και τη διεκδίκηση δεν πρέπει να λείψει ο Δήμαρχος, κανένας Αντιδήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής και οι Πρόεδροι από τη Λειβαθώ. Η συλλογή του Γεράσιμου Σκλάβου ανήκει δικαιωματικά στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση Π. Αντιδήμαρχος Λειβαθούς

Ηλίας Κουρκουμέλης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις