Μόνιμο “δεκανίκι” πλέον του Μιχαλάτου ο Αλ. Παντελειός-“Με το ζόρι” κρατάει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αργοστολίου ο Θεόφιλος

Τελικά ο Αλέξανδρος Παντελειός και η παράταξή του τείνουν να εξελιχθούν σε μόνιμο και αναγκαίο “δεκανίκι” της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου δηλαδή συντάχθηκαν με την πρόταση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου να δεσμευθεί το κτήριο της τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι, δηλαδή κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για 30 περίπου χρόνια με την γενική και αόριστη υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει Πινακοθήκη (δεν έχουν ακόμα εξασφαλισθεί ούτε τα οικονομικά προγράμματα ούτε οι νομικές και διοικητικές υποθέσεις για αυτό το σχέδιο).

Αντίθετα η παράταξη της “Ισχυρής κεφαλονιάς”, η “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο Μάκης Φόρτες ξεκαθάρισαν ότι ναι μεν συμφωνούν απόλυτα με το να γίνει δωρέα των έργων του διάσημου Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, αλλά ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν πρέπει να συνδεθεί με το κτήριο της τράπεζας της Ελλάδος αφού για παράδειγμα η Συλλογή θα μπορούσε να εκτεθεί πχ στο κτήριο Βεργωτή στα Κουρκουμελάτα ώστε να αναπτυχθεί η πνευματική παράδοση της Λειβαθούς που είναι άλλωστε και η γενέτειρα του μεγάλου γλύπτου Σκλάβου.

Τελικά υπέρ του “θολού” σχεδίου για δέσμευση του κτηρίου της τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι ώστε κάποια στιγμή να γίνει πινακοθήκη ζήτησαν η παράταξη Μιχαλάτου, το “δεκανίκι” (η παράταξη Παντελειού) και οι δύο αποστάτες από την παράταξη Φόρτε (Σπύρος Πεφάνης και Αργύρης Γαβριελάτος), ενώ για αναβολή του θέματος ώστε να ξεκαθαριστούν οι όροι της δωρεάς (αν πρόκειται για δωρεά ή χρησιδάνειο και ο χώρος έκθεσης των έργων) ψήφισαν η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, η “Λαική Συσπείρωση” και ο Μάκης Φόρτες.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις