Ποιοι μπορεί να είναι οι Κύριοι ανταγωνιστές των Ξενοδόχων;

Ποιοι μπορεί να είναι οι Κύριοι ανταγωνιστές των Ξενοδόχων; | Γράφει η Μαρία Μαγουλά.

Οι εκδρομείς.

Οι εκδρομείς δεν είναι εκδρομείς. Είναι οι μελλοντικοί Μόνιμοι κάτοικοι Κεφαλονιάς. Είναι εκείνοι που Σταθερά έρχονται κάθε χρονιά ως Τουρισμός διαρκείας και που για να μην έχουν ανάγκη ξενοδοχείο έφτιαξαν δικό τους Σπίτι. Σπίτι που προσωρινά αναφέρεται ως Εξοχική Κατοικία και που σχεδιάστηκε ως Μόνιμη να είναι στο κοντινό Μέλλον τους.

Τα εξιλαστήρια θύματα Κορονοιού, που όλοι θέλουν ακόμη και ΥπερΚυβερνητικά να στοχοποιήσουν σαν τους φορείς του Κορονοιού στα καθαρά νησιά, είναι εκείνοι που στο κοντινό μέλλον θα αποτελούν τις Πόρτες επίσης Φιλοξενίας Δωρεάν στα παιδιά, στα εγγόνια τους, και σε κοντινούς συγγενείς και φίλους τους.

Εκείνη τη Φιλοξενία της Κεφαλονιάς που δεν είναι ορατή στους Τουρίστες και που φυσικά και Υπάρχει. Τα μαύρα πρόβατα, οι εκδρομείς, που ανέβηκαν με καραβάνια δυο ημερών πριν το lockdown στο Νησί, είναι εκείνοι για τους οποίους πρέπει να φροντίσει Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς επίσης.

Είναι εκείνοι που στο κοντινό μέλλον, θα έχουν ανάγκη παρακολούθησης τακτικής στο Νοσοκομείο στο Αργοστόλι. Αυτοί οι μόνιμοι του μέλλοντος της Κεφαλονιάς κάτοικοι που θα πείσουν τους απογόνους τους, τα εγγόνια τους, να θυμούνται από παιδιά τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, τα παιδικά τους οικεία χρόνια στο νησί και θα λένε στο μέλλον Aγαπώ την Κεφαλονιά.

Και αυτά με τη σειρά τους θα μπορούν να το μεταφράζουν τα ίδια για να καλέσουν και φίλους τους από τα Πανεπιστήμια και του εξωτερικού που έκαναν σπουδάζοντας (προφανώς μη-έχοντας άλλη επιλογή), να έρθουν να την επισκεφτούν.

Οι Κύριοι ανταγωνιστές της μη-φιλοξενίας ξενοδοχείων με την επίπληρωμή διαμονή δεν είναι άλλοι από τους Αθηναίους-Κεφαλονίτες που είναι πολύ βολικό πάντα να στοχοποιούνται σαν οι περιστασιακοί πάνω στο νησί Κεφαλονίτες, που δεν μένουν πάντα εδώ εκείνοι. Ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν μένουν για την ώρα μόνιμα εκείνοι εδώ αλλά θα είναι η αιτία που δεν θα είναι άδειο από νέους κατοίκους το νησί στο κοντινό μέλλον. Είναι εκείνο το μελλοντικό έλλειμα σε ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

Και γι΄αυτό πολύ ρεαλιστικά για τον πληθυσμό που έχει να συνυπολογίσει σε τρέχουσες παθολογικές ήπιες, μέτριες παθήσεις, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω στον σωστό Πλωτό Παράδεισο της Κεφαλονιάς.

Το Νοσοκομείο μας δεν έχει να επανδρωθεί μόνο από γιατρούς προσωρινά για τις ανάγκες των προς στιγμήν μόνιμων κατοίκων αλλά να δώσει Κίνητρο και σε αυτούς υπό φυσιολογικές συνθήκες ζωής να έρθουν μόλις συνταξιοδοτηθούν, και με ευκαιρίες ακόμη εργασίας για κάποιους εδώ, να γίνουν το νέο μελλοντικό μας δυναμικό του νησιού. Φυσικά ανήκουν στα μεσαία και χαμηλά πλέον στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας. Αυτά που είναι κάτω ακριβώς από τους Ξενοδόχους, επειδή και ο πιο μικρός ξενοδόχος είναι εισοδηματίας μπροστά τους.

Οι κύριοι ανταγωνιστές των Ξενοδόχων δεν είναι οι ξενοδόχοι άλλων νησιών αλλά η δωρεάν φιλοξενία στις ανάγκες του προσωρινά και μελλοντικά ντόπιου μας πληθυσμού. Η Κεφαλονιά δεν αρκεί να μην χάσει ανθρώπους με ήπια υποκείμενα νοσήματα μες στον Κορονοιό αν τους μεταδοθεί.

Έχει να προβλέψει να μην μείνει και άδειο στο μέλλον το νησί από τη μέση ηλικία και την τρίτη ηλικία που προσωρινά μόνο αναφέρουν ως εξοχική τους κατοικία την Κεφαλονιά. Έχει επίσης και να προβλέψει να είναι μεγάλο το προσδόκιμο ζωής τους επειδή θα έχει σε καιρό Κορονοιού προσλάβει μόνιμους και όλων των ειδικοτήτων γιατρούς, και θα έχει φτιάξει το νοσοκομείο από τους σεισμούς που το έπληξαν.

Στην πρώτη φάση καραντίνας μας για τον Κορονοιό βαφτίστηκαν τεχνιέντως λοιπόν εκδρομείς με αφορμή ένα τριήμερο που θα έφευγαν από την Αθήνα. Οι εκδρομείς όμως είναι σήμερα εκείνοι που απειλούν το Σύστημα υγείας να δείξει ότι έχει ήδη καταρρεύσει και δεν καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της Επαρχίας για τη δική της Ανάπτυξη από τους ίδιους τους Έλληνες Πανελλαδικά.

Τα καραβάνια των ελλήνων που έφτασαν με διήμερο περιθώριό τους πριν το lockdown στην Κεφαλονιά δεν είναι άλλοι από την υπόσχεση Ανάπτυξης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος. Αυτούς έχει να τους προστατεύσει το ίδιο το Νησί αυτή τη στιγμή ώστε να προχωρήσουν υγιείς μέσα από το καλό προσδόκιμο ζωής που έχει ο μέσος Έλληνας και όχι να εξαφανιστούν για να μην δίνονται συντάξεις στο μέλλον σε αυτούς. I love kefalonia επειδή είναι Φιλόξενη.

Σε ένα οικογενειακό νησί όταν ενηλικιωθείς φιλοξενία λέγονται οι διακοπές που σου προσφέρουν κάθε χρονιά στο μελλοντικό σπίτι τους εδώ οι ίδιοι σου οι γονείς. Επειδή αυτή είναι η δομή της Ελληνικής Κοινωνίας. Όσο είμασταν σε Περίοδο Τουριστικού Καλοκαιριού δεν δινόταν καμία αναφορά σε εμάς, στον πληθυσμό, καθημερινά από τις λίστες ξενοδόχων των κρουσμάτων που φιλοξενούσαν, ούτε στατιστικά στοιχεία από ποια χώρα προερχόντουσαν. Μόνο αναφορά μας δινόταν σε άρθρα ποιες χώρες σαν πτήσεις περιμένουμε.

Αν θέλουν ας μας δώσουν διαφανή λίστα των έστω των λίγων ελάχιστων κρουσμάτων που κατάφεραν, ή και όχι πάντα, να κρατήσουν οι ξενοδόχοι σε Καραντίνα επιτυχή ενώ προερχόντουσαν από χώρες εκείνοι που τα Σάββατα έβγαιναν απ΄την Καραντίνα να διασκεδάσουν με το υγιές Σύνολο Πολιτών παρέα,. Τουρισμό του Φθινοπώρου. Λίγη διαφάνεια μας είναι αρκετή.

Και αυτό που θα πρέπει να ζητηθεί είναι ένα σωστό νοσοκομείο για όλους τους Κεφαλονίτες πρώτα απ΄όλα, δίχως διαχωρισμούς σαν εκδρομείς ή ντόπιους αυτής της στιγμής, επειδή ο διαχωρισμός τους είναι κυρίως ταξικός και επί των Ίσων Ευκαιριών για Όλους και όχι επί της εντοπιότητας.

Ο Κ. Χαρδαλιάς, άραγε, όταν ήρθε για την Πολιτική μας Προστασία να τσεκάρει αν όλα είναι καλά οργανωμένα φρόντισε και να πει ότι οι εκδρομείς θα λέγονται πάντα εκδρομείς στην Κεφαλονιά ενώ οι περισσότεροι είναι οι Μελλοντικοί κάτοικοι προς δική μας Ανάπτυξη ως εγχώριος πληθυσμός; ή μήπως υπολογίζει ότι η Ανάπτυξή μας στο μέλλον θα είναι μόνο από ξένα συμφέροντα που θα ενσωματωθούν στην ευρύτερη έννοια Ξενοδόχος;

Μπορεί στο μέλλον εκδρομέας να αποκαλείται και ο άστεγος έλληνας που έχασε το σπίτι του.

Μαρία Μαγουλά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις